Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Λύθηκε το μυστήριο στα Χανιά με το μαρμαράκι στο «σημείο μηδέν»

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
89 Shares

Η ευαισθησία και η αγάπη του για τα Χανιά και την ιστορία τους, οδήγησε έναν Χανιώτη στην απόφαση να πάρει το μικρό τριγωνικό μάρμαρο που για δεκαετίες είναι ενσωματωμένο στις πλάκες του πεζοδρομίου στην Δημοτική αγορά, σηματοδοτώντας την αρχή των χιλιομετρικών αποστάσεων από το κέντρο της πόλης και με σκοπό να το προστατεύσει και να το παραδώσει στον δήμο Χανίων.

Κάποια στιγμή έφτασαν και στο «σημείο μηδέν». Το μικρό τρίγωνο μάρμαρο που αναγράφει 0.0 και το οποίο βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της Δημοτικής αγοράς στο ύψος της στάσης των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ.

Εκεί ο Χανιώτης αντιλήφθηκε ότι τα συνεργεία που ασχολούνται με την ανάπλαση των πεζοδρομίων ξεκίνησαν ξηλώνοντας τα παλιά στο πεζοδρόμιο της Δημοτικής αγοράς και σύντομα θα έφταναν και στο σημείο όπου είναι το μικρό τριγωνικό μάρμαρο.

Έτσι αποφάσισε να πάρει το «σημείο μηδέν» για να το προστατέψει και στην συνέχεια να το παραδώσει ο ίδιος στον δήμαρχο Χανίων κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Σκοπός είναι – μετά την ολοκλήρωση των έργων – η επανατοποθέτηση του τριγωνικού μαρμάρου στο ίδιο σημείο όπου στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν το κέντρο της πόλης των Χανίων και ξεκινούσε η καταμέτρηση των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Και με την ευκαιρία, ο δήμος θα πρέπει να τοποθετήσει και κάποια σχετική ενημερωτική πινακίδα έτσι ώστε να μην περνούν από το σημείο χιλιάδες πολίτες χωρίς να γνωρίζουν πως το μικρό αυτό τριγωνικό μάρμαρο έχει την δική του ιστορία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap