Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κυριάκος Παπασηφάκης: Ο άνθρωπος-θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης των Χανίων

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

O Κυριάκος Παπασηφάκης είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους επιχειρηματίες των Χανίων που, εδώ και δεκαετίες, έχει ταυτιστεί απόλυτα με τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και των πάσης φύσεως κοινωνικών εκδηλώσεων. Είναι το άτομο που έχει καταφέρει -είτε κατά μόνας είτε συνεταιρικά- να μεσουρανεί στην τοπική “βιομηχανία της διασκέδασης”, με χώρους που πάντοτε καταφέρνουν να είναι έτη φωτός μπροστά από την εποχή τους.

Εκδηλώσεις, συναυλίες, events και happenings που έχουν αφήσει εποχή στην πόλη, φιλοξενήθηκαν σε βάθος δεκαετιών σε μαγαζιά που φέρουν την υπογραφή του. Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός, ότι ο κόσμος επιλέγει διαχρονικά τις επιχειρήσεις του για να στεγάσει κοινωνικές συνεστιάσεις και «χαρές», αποζητώντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προσεγμένη αισθητική, τόσο σε ότι έχει να κάνει με τον χώρο, όσο -και περισσότερο- σε ότι αφορά την τέρψη… απαιτητικών ουρανίσκων.

Για τον Κυριάκο, δεν θα ακούσεις εύκολα κακό λόγο, ιδίως από ανθρώπους που έχουν δουλέψει για εκείνον. Είναι ο «συνεργάτης» του προσωπικού του, όχι το «αφεντικό», όπως τονίζει κατηγορηματικά ο ίδιος. Ο συνεργάτης από τον οποίον έχουν περάσει γενιές και γενιές εργαζόμενοι της εστίασης. Κακό λόγο δεν θα ακούσεις και από τον ίδιο όμως, ούτε για “ανταγωνιστές” επιχειρηματίες.

Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία διαχρονικά, ο ακούραστος επιχειρηματίας που ακόμα και σήμερα, καταφέρνει να είναι αυτός που θα εισάγει το καινούργιο, το πρωτότυπο, το επόμενο επίπεδο στον χώρο της διασκέδασης και της βραδινής ψυχαγωγίας;

Ο Κυριάκος Παπασηφάκης, μιλάεει στο InTown και τον Περικλή Κουκλάκη, θυμάται την πορεία της νυχτερινής διασκέδασης στα Χανιά αλλά και την προσωπική του διαδρομή σε αυτήν…

Πώς ξεκίνησες, πώς κατάφερες να κάνεις το πρώτο βήμα στον επιχειρηματικό κόσμο;  Ξεκίνησα από το μηδέν, από το τίποτα… Ο μικρότερος από 8 αδέρφια, ξεκίνησα από την Ανώπολη Σφακίων, χωρίς να έχω την παραμικρή βοήθεια. Από μία πολύ παραδοσιακή οικογένεια με αρχές και αξίες άλλης εποχής. Αρχικά δούλεψα ως βοηθός σερβιτόρου, μετέπειτα σερβιτόρος, μπουφετζής κλπ. Στα 25 μου χρόνια κι ενώ είχα κάνει κάποιες λίγες οικονομίες, ανοίξαμε μαζί με τον τότε συνέταιρό μου, τον Θοδωρή Αθητάκη, το πρώτο μαγαζί, το «Πορτοκάλι» στον Πλατανιά, που το λειτουργήσαμε σαν disco, τότε.

Ιστορικό μαγαζί, μέχρι σήμερα. Πώς άρχισε να λειτουργεί αυτό, από δύο παιδιά -ουσιαστικά, τότε;  Παιδιά όντως. Βρήκαμε τότε ένα χωράφι, έναν βούρκο, με καλάμια και βατράχια. Και αυτό γιατί δεν μας δίνανε κανέναν άλλον χώρο. Μας έβλεπαν μικρούς και δεν μας εμπιστεύονταν, ίσως. Εγώ για τον Χανιώτη άλλωστε τι ήμουν; “Ένα χωριατάκι”. Κι έτσι ήταν, δεν είχαμε τίποτα. Ξεκινήσαμε όμως, δειλά-δειλά, με μικρές οικονομίες και φυσικά χρεωθήκαμε και πολλά λεφτά για να στήσουμε την πρώτη επιχείρηση. Θυμάμαι, τότε, ότι η μάνα μου, της οποίας έστελνα ότι μπορούσα για να τη βοηθήσω, τα χρόνια που δούλευα σερβιτόρος, είχε κρατήσει όλο το ποσό. Όταν απολύθηκα από φαντάρος μου λέει: «παιδί μου, τα χρήματα αυτά είναι δικά σου, δεν τα χάλασα. Παρ’ τα να ανοίξεις το μαγαζί». Έτσι έγινε η αρχή, μαζί με τον Θοδωρή. Στον χώρο που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα με το ίδιο όνομα, ως κέντρο δεξιώσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο zarpanews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ