Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρητικό ζαχαροπλαστείο στην κορυφή του κόσμου για το διάσημο γλυκό του

ζαχαροπλαστειο ιορδανης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Έναν γευστικό χάρτη με χριστουγεννιάτικα γλυκά της Ευρώπης ανήρτησε το Taste Atlas, όπου τα μελομακάρονα πρωταγωνιστούν.

Σύμφωνα με το Taste Atlas, τα μελομακάρονα φιγουράρουν στην πρώτη θέση ως το κορυφαίο γλυκό των Χριστουγέννων, με βαθμολογία 4,4/5. Τα μελομακάρονα μοιράζονται την πρώτη θέση με τον μπακλαβά, που αναφέρεται ως γλυκό της Αλβανίας. Τα μελομακάρονα δεν είναι όμως το μόνο ελληνικό γλυκό που βρίσκεται στον χάρτη, καθώς η καρυδόπιτα έχει βαθμολογία 3,8/5.

Στο μεταξύ, η χώρα μας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις με τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία του κόσμου και μάλιστα τα πρώτα δύο είναι εκτός Αθηνών και το ένα βρίσκεται στα Χανιά! Ο λόγος για τον “Ιορδάνη” με τη μπουγάτσα του που βρίσκεται στα Χανιά από το 1924!

Taste Atlas: Η ελληνική κουζίνα η καλύτερη του κόσμου για το 2024-25

Υπενθυμίζεται ότι το Taste Atlas ανέδειξε την ελληνική κουζίνα ως την καλύτερη του κόσμου για τη σεζόν 2024-25, ξεπερνώντας την ιταλική, τη γαλλική και την ισπανική που θεωρούνταν φαβορί. Την πρώτη θέση στην ελληνική κουζίνα έφεραν πιάτα όπως γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι.

Μάλιστα, τα παϊδάκια και το κλέφτικο ήταν ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα της ετήσιας λίστας του Taste Atlas. «Τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα και συνήθως τρώγετε ως κύριο πιάτο. Συνήθως μαρινάρονται σε διάφορους συνδυασμούς ελαιολάδου, χυμού λεμονιού και διαφόρων φρέσκων βοτάνων πριν ψηθούν στη σχάρα σε παραδοσιακές ψησταριές με κάρβουνα. Συνδυάζονται με πατάτες, σαλάτες ή ένα δροσιστικό τζατζίκι» έγραφε ο γαστρονομικός οδηγός για τα παϊδάκια που πλασαρίστηκαν στην 16η θέση.

Για το κλέφτικο, το οποίο βρέθηκε στην 57η θέση, ανέφερε: «Το κλέφτικο είναι ένα τυπικό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται συνήθως σε εορταστικές εκδηλώσεις και γιορτές, αποτελούμενο από ένα ζουμερό κομμάτι αρνίσιου ή κατσικίσιου κρέατος που τυλίγεται σε αλουμινόχαρτο και ψήνεται σε κλειστούς φούρνους.

Ο Ρεθυμνιώτης που μαζεύει περίπου 24 διαφορετικά είδη χόρτα τσιγαριαστά!

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ