Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρήτη: Κάνουν τους λογιστές, ζητούν τραπεζικούς κωδικούς για να “αδειάσουν” λογαριασμούς!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

γνωστοι ρεθυμνιωτες απατη

Κώδωνα κινδύνου προς τους Χανιώτες κρούει ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, καθώς απατεώνες προφασίζονται τους λογιστές και τους ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς, δήθεν για να τους πιστωθεί επιδότηση, με τελευταίο παράδειγμα η επιδότηση της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει μάλιστα η ανακοίνωση του Συλλόγου, “οι απατεώνες αυτοί, φέρουν αριθμούς παλαιού τύπου κινητών που δεν μπορεί να αναγνωριστεί η ιδιοκτησία τους”.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Ν. Χανίων ότι οι επιτήδειοι, συνεχίζουν ασταμάτητα να επικαλούνται πως “παίρνουν τηλέφωνο από τον λογιστή” και ζητούν οικονομικά στοιχεία (iban και τους κωδικούς πρόσβασης) για να τους “καταθέσουν τα χρήματα της επιδότησης της ΔΕΗ” (αυτό είναι το πρόσφατο σενάριο απάτης).

Κάθε φορά που βγαίνει μια επιδότηση, αυτοί καταστρώνουν σχέδιο εξαπάτησης των πολιτών, προσποιούμενοι υπαλλήλους των λογιστών, ζητώντας ότι χρειάζεται για να υφαρπάξουν ηλεκτρονικά τις αποταμιεύσεις των θυμάτων τους.

Να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά, ότι οι λογιστές δεν ζητούν ποτέ κωδικούς πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ποτέ ! Θα πρέπει οι πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να διασταυρώνουν ότι “περίεργο” διαπιστώνουν. Να καλούν οι ίδιοι στον λογιστή τους για να διασταυρώσουν αν πρέπει να δώσουν στοιχεία, ποια στοιχεία και που. Δυστυχώς η από έτους (τόσο πολύ έχει διαρκέσει το φαινόμενο) καταγγελία μας στην Αστυνομία Χανίων δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα, ακόμα και όταν παραδώσαμε αριθμούς κινητών από τους οποίους έπαιρναν τηλέφωνο οι επιτήδειοι. Ενημερωθήκαμε πως οι απατεώνες αυτοί, φέρουν αριθμούς παλαιού τύπου κινητών που δεν μπορεί να αναγνωριστεί η ιδιοκτησία τους. Μάλιστα έχει καταγραφεί και γεγονός όπου όταν ο πολίτης διαπιστώνει πως πρόκειται για απάτη, τελικά πέραν των άλλων, ακούει και τα “εξ αμάξης” από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου..

Συνεπώς μιας και δεν βρίσκεται λύση στο πρόβλημα, οι πολίτες πρέπει τελικά, να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και να μην είναι ευκολόπιστοι σε προτροπές περί παράδοσης κωδικών πρόσβασης των τραπεζικών τους λογαριασμών γιατί αντί για επιδοτήσεις μάλλον, τελικά, θα λάβουν οδυνηρές απογοητεύσεις.


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ