Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρήτη: Ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται εκτός covid κλινικών!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Νοσοκομείο Χανίων
Διαφήμιση
Διαφήμιση
36 Shares

Επικίνδυνοι χειρισμοί, αδιανόητες καταστάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου, όπως αποκαλύπτει σήμερα το zarpanews.gr, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού νοσηλεύονται εκτός κλινικών covid με απόφαση της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, δύο ασθενείς με κορονοϊό, νοσηλεύονται στην ορθοπεδική κλινική, όπου ήδη έχουν εξακριβωθεί έξι συνολικά κρούσματα σε ασθενείς, με την διασπορά να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr o 88χρονος άνδρας που πέθανε χθες στην κλινική covid 1 ήταν μεταφορά από την ορθοπεδική κλινική όπου νοσηλευόταν με κάταγμα ισχίου, όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αρχικά όλα τα κρούσματα της ορθοπεδικής, μεταφέρθηκαν όπως ορίζει το πρωτόκολλο στις κλινικές covid, όμως στην συνέχεια, δύο ασθενείς επέστρεψαν στην ορθοπεδική, όπου φυσικά τα πρωτόκολλα είναι εντελώς διαφορετικά: Νοσηλευτές και γιατροί δεν φορούν τις ειδικές στολές, στους διαδρόμους κυκλοφορούν συγγενείς και συνοδοί, το προσωπικό μπαινοβγαίνει από θάλαμο σε θάλαμο.

Αποτέλεσμα αυτής της ανήκουστης επιλογής, να προκληθεί εύλογος πανικός στους συγγενείς των υπόλοιπων νοσηλευόμενων.

«Έχω τον γιό μου στην ορθοπεδική κλινική οπου από χθες νοσηλεύονται σε απέναντι θάλαμο, δύο περιστατικά κόβιντ. Και ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι αλλά επειδή είμαστε μεγάλης ηλικίας, όπως είναι φυσικό, φοβόμαστε. Εν τω μεταξύ, το προσωπικό δεν το έχουν προμηθεύσει με στολές, τις πόρτες των θαλάμων τις αφήνουν ανοικτές και όταν ρωτάμε για εξηγήσεις, μας απαντούν ότι δεν ξέρουν…» καταγγέλλει στο zarpanews.gr μητέρα νοσηλευόμενου.

Πάντως, δεν υπάρχει θέμα πληρότητας των κλινικών covid, οι όποιες έχουν αποσυμφορηθεί για τα καλά. Συγκεκριμένα, το ποσοστό πληρότητας δεν ξεπερνά το 37%, με 13 ασθενείς στην μία (σε 36 κλίνες δυναμικότητα) και 14 ασθενείς στην άλλη (με 38 κλίνες δυναμικότητα).

Στο μεταξύ, οι θάνατοι από επιπλοκές κορονοϊού μέσα στο 2022, σε μόλις 3,5 μήνες έφτασαν πλέον τους 89 στο νοσοκομείο Χανίων, την ώρα που συνολικά το 2021 είχαν καταγραφεί 87 θάνατοι.

Νοσοκομείο Χανίων
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap