Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρήτη: «Αγοράζουν πολυκουζινάκια και τρώνε μέσα στα δωμάτια»

Δημοσιεύτηκε

στις

τουρίστες
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση των ξένων επισκεπτών στον Δήμο Πλατανιά, η καταναλωτική κίνηση στα καταστήματα της περιοχής κινείται σε μέτρια για την εποχή επίπεδα. Αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του συλλόγου επιχειρηματιών Πλατανιά, Αντώνης Κοκολοδημητράκης και τόνισε πως η πληρότητα αυτή τη στιγμή στα τουριστικά καταλύματα του Δήμου Πλατανιά δεν ξεπερνά το 70%: «ελπίζουμε πως ως τις 10 του Ιούνη η πληρότητα θα φτάσει στο 90%. Έχει ξεκινήσει ο τουρισμός, έχει αρκετή κίνηση αλλά η κατανάλωση είναι πολύ μέτρια. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Οι πελάτες δεν καταναλώνουν το αναμενόμενο».

Η ακρίβεια αιτία της μετριότητας στην κατανάλωση

Υπεύθυνη της μέτριας προς το παρόν κατανάλωσης στα καταστήματα του Δήμου Πλατανιά, καθιστά την ακρίβεια ο κ. Κοκοδημητράκης, ο οποίος δήλωσε πως η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών στα εστιατόρια έχει οδηγήσει και στην αύξηση των τιμών στους καταλόγους,  με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να καταφεύγουν σε οικονομικότερες λύσεις για να τραφούν στις διακοπές τους, αγοράζοντας όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά πολυκουζινάκια τα οποία τοποθετούν στα δωμάτια για να μαγειρεύουν οι ίδιοι: «Είναι η ακρίβεια που έχει γονατίσει και τους τουρίστες. Σχετικά με το ξενοδοχειακό κομμάτι, οι τιμές είναι στα επίπεδα του 2019. Τα περισσότερα μικρά – μεσαία καταλύματα έχουν τιμές του 2019. Οι ταβέρνες έχουν οπωσδήποτε μετακυλήσει τις αυξήσεις, γι’ αυτό βλέπουμε και αυτό το πρόβλημα στην κατανάλωση. Υπάρχει το μοντέλο τουριστών που αγοράζει πολυκουζινάκια, τα οποία τοποθετούν οι ίδιοι (οι πελάτες) στα τουριστικά καταλύματα. Το πολυκουζινάκι επιβάλλεται σε ορισμένες περιπτώσεις από τα γραφεία, οπότε ορισμένοι πελάτες έχουν αυτή την επιλογή. Τα εστιατόρια είναι ένα με δυο την ημέρα που αγγίζουν το 50%, την άλλη μέρα είναι κάποια άλλα».

Περιμένοντας τους Έλληνες για διακοπές

Περιμένοντας και τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Κοκολοδημητράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η καταναλωτική κίνηση θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες, καθώς αναμένεται να έρθει περισσότερος κόσμος: «Οι Έλληνες πάντα είναι καλοδεχούμενοι. Καταναλώνουν πολύ περισσότερο από τους τουρίστες, τους οποίους έχουμε. Γιατί υπάρχουν και καλύτεροι τουρίστες, οι οποίοι δεν φτάνουν στον Πλατανιά».

Σημαντικό ρόλο, όπως κάθε χρόνο, παίζει και ο αριθμός των all inclusive τουριστών, οι οποίοι απολαμβάνουν τις περισσότερες υπηρεσίες μέσα στα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν χρήμα στα υπόλοιπα καταστήματα της τοπικής αγοράς.

τουρίστες
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap