Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Η 17χρονη που έκανε καισαρική βγήκε μετά από σχεδόν 2 μήνες μάχης από τη ΜΕΘ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

γέννα

Βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων η 17χρονη η οποία το Σάββατο στις 17 Δεκεμβρίου, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι όμως λίγες ώρες μετά τον τοκετό παρουσίασε επιπλοκή.

Η ανήλικη γέννησε με καισαρική τομή στη μαιευτική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ο τοκετός ήταν προγραμματισμός και τίποτε δεν προμήνυε την αρνητική εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα έπαθε σηψαιμία λόγω φλεγμονής, μετά τη γέννα, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι η 17χρονη που είχε γεννήσει στις 17 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν. Χανίων και είχε υποστεί σηπτικό σοκ λόγω βαριάς φλεγμονής, εξήλθε σήμερα από την Μ.Ε.Θ. και νοσηλεύεται πλέον σε Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

Θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους της Διοικήσεως σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μ.Ε.Θ., τους χειρουργούς, τους γυναικολόγους , τους αναισθησιολόγους και τις μαίες».

Μετεγχειρητικά η 17χρονη εμφάνισε αρχικά πυρετό, γεγονός που ανησύχησε το ιατρικό προσωπικό. Υποβλήθηκε άμεσα σε εξετάσεις και σε γυναικολογικό έλεγχο από τον οποίο προέκυψε ότι υπήρχαν συμπτώματα λοίμωξης. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και αμέσως μετά εισήχθη στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Η ανήλικη ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση ενώ οι γονείς της ζούσαν ώρες αγωνίας, οι οποίοι προσεύχονταν για το παιδί τους αδυνατώντας να χαρούν τον ερχομό της εγγονής τους.

Αναφορικά με τις συνηθέστερες επιπλοκές που παρουσιάζονται μετά από τον τοκετό με καισαρική τομή, η επιστημονική κοινότητα αναφέρει ότι η υστερεκτομή παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά στην περίπτωση της καισαρικής τομής με ποσοστό εμφάνισης το 0,09% ,η μετάγγιση αίματος παρουσιάζεται ως ανάγκη στο 0,02% των καισαρικών τομών ,οι επιπλοκές από την αναισθησία παρουσιάζονται με συχνότητα 0,53% ,το υποβολεμικό σοκ ( μεγάλη απώλεια αίματος) παρουσιάζεται στο 0,01% ενώ η λοίμωξη στην διάρκεια της λοχείας παρουσιάζεται αυξημένη σε ποσοστό 0,6% .

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ