XANIA
Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς – Ανοιχτή η Νότια Είσοδος στις 10 Ιουνίου

Ανοιχτός σήμερα ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς μόνο από την Αγία Ρουμέλη
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής επιβεβαιώνει ότι σήμερα, Τρίτη 10 Ιουνίου, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς είναι προσβάσιμος. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις και τα δεδομένα από το σύστημα nowcasting, επιτρέπεται η διέλευση μόνο από τη Νότια είσοδο, στην Αγία Ρουμέλη.
Η διαδρομή είναι ανοιχτή μέχρι τον χώρο ανάπαυσης που βρίσκεται στην περιοχή με την ονομασία «Χριστός». Από εκεί και πέρα, η συνέχεια της διαδρομής προς τον Βορρά παραμένει μη διαθέσιμη για το κοινό, καθώς οι καιρικές συνθήκες κρίθηκαν ακατάλληλες.
Περιορισμένη Πρόσβαση στον Δρυμό Λόγω Καιρικών Συνθηκών
Ο λόγος για τον μερικό περιορισμό πρόσβασης είναι η πρόβλεψη για έντονους ανέμους. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι ριπές ανέμου στο βόρειο τμήμα του φαραγγιού φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ. Αυτό ξεπερνά τα όρια ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από τις αρμόδιες αρχές της Αντιπεριφέρειας Κρήτης.
Τι Πρέπει να Γνωρίζουν οι Επισκέπτες Σήμερα
Όσοι σκοπεύουν να επισκεφθούν το Φαράγγι της Σαμαριάς καλούνται να ξεκινήσουν από τη Νότια είσοδο. Η διαδρομή είναι προσβάσιμη και ελεγχόμενη μέχρι το σημείο «Χριστός». Δεν προτείνεται, ούτε και επιτρέπεται, να προσπαθήσει κανείς να εισέλθει από τη Βόρεια είσοδο στο Ξυλόσκαλο, καθώς εκεί επικρατούν αντίξοες συνθήκες.
Η ενημέρωση αυτή έγινε διαθέσιμη από τον ΟΦΥΠΕΚΑ το πρωί, μετά από συντονισμό με την ΕΜΥ και με βάση τα πιο πρόσφατα μετεωρολογικά στοιχεία.

-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Τα μικρά κοριτσάκια που βγήκαν στην πίστα και «έκλεψαν την παράσταση» στον χθεσινό γάμο
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Ηράκλειο – Βρέθηκε η 14χρονη Αλεξάνδρα: Επέστρεψε σώα στο σπίτι της
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Άραχθος: Συγκλονιστικός ο αποχαιρετισμός στον 14χρονο Σπύρο στα social
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Aesthete Villas στο Ρέθυμνο – Εκεί που η αρμονία συναντά την πολυτέλεια