Διαφήμιση

XANIA

Έφτασαν για πρώτη φορά στα 1.200 μ. βάθος σπηλαιολόγοι στον Γουργούθακα!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

“Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η εξερεύνηση του Γουργούθακα έχει πραγματοποιηθεί σε όλο το βάθος του και δέκα σπηλαιοεξερευνητες/τριες έχουν ήδη φτάσει στο βαθύτερο σημείο του στα 1200μ.”. Με αυτή την ανάρτηση η επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε την επιτυχή εξερευνηση του βαράθρου Γουργούθακας στα Λευκά Όρη, μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, κυρίως λόγω της έλλειψης νερού.

Ολοκληρώθηκε η γεωλογική μελέτη και δειγματοληψία πετρωμάτων εντός του σπηλαίου, με μετρήσεις των τεκτονικών ασυνεχειών. Έγινε δειγματοληψία για τη μελέτη της πανίδας του σπηλαίου και των μικροβίων σε νερό και τοιχώματα του σπηλαίου

Το βάραθρο Γουργούθακας στα Λευκά Όρη έχει συνολικό βάθος 1208 μέτρα και καταλήγει σε λίμνη στην οποία έγινε υποβρύχια σπηλαιοξερεύνηση για πρώτη φορά.

Η αποστολή αποτελείται από Έλληνες σπηλαιοεξερευνητές, καθώς και επιστημονικό προσωπικό με ειδίκευση στη γεωλογία των σπηλαίων και στη βιοσπηλαιολογία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version