Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Χωριό της Κρήτης αποκλείστηκε από τον χιονιά – Επί ποδός οι Αρχές

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτογραφία αρχείου

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε ορεινές περιοχές έχει προκαλέσει και στα Χανιά η κακοκαιρία.

Στην περιοχή των Σφακίων αποκλεισμένο είναι το χωριό Ασφένδου, ενώ προβλήματα που σταδιακά αποκαθίστανται, υπάρχουν στο οδικό δίκτυο από Ασκύφου προς Ίμπρο, αναφέρει το ekriti.

Από νωρίς το πρωί μηχανήματα εργάζονται στο οδικό δίκτυο πρός Ομαλό, στον σεληνιώτικο γύρο καθώς και σε τμήματα του οδικού δικτύου από Σέμπρωνα προς Πέτρα Σελί.

Οι Αρχές καλούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ όλα τα οχήματα που κινούνται κυρίως στο ορεινό δίκτυο πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σήμερα Τρίτη δεν λειτουργούν τα εξής σχολεία: Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Κεραμειών καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο Έλους και ΕΠΑΛ στην Κίσαμο. Στον Δήμο Αποκορώνου δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Σφακίων και στο Δήμο Καντάνου -Σελίνου. Στον Δήμο Πλατανιά δεν λειτουργούν τα δημοτικά σχολεία Σκινέ και Φουρνέ.

Στα 30 εκατοστά το χιόνι στα Ανώγεια

Δεν προκάλεσε πανικό η επέλαση της “Μπάρμπαρα” που δε δημιούργησε προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων στα Ανώγεια. Άπαντες είδαν με “θετικό” μάτι τον χιονιά, ο οποίος δεν προκάλεσε ανησυχία, ενώ η μετακίνηση των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν με ασφάλεια, την ώρα που κτηνοτρόφοι κινούνταν επίσης κανονικά για τα χειμαδιά τους, πριν επιστρέψουν και αντιμετωπίσουν αυτή τη χειμωνιά με κρασί και βραστό.

Σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, συνεχίζεται η χιονόπτωση με το χιόνι να έχει φτάσει σχεδόν 30 εκατοστά, και παρόλα αυτά οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις.

Ειδικότερα, η επέλαση της “Μπάρμπαρα” από τα Ανώγεια θύμιζε, όπως είπαν οι κάτοικοι, μια χιονιά… όχι όμως από αυτές που αφήνουν μεγάλα προβλήματα. Με έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής και κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, η ετοιμότητα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου λειτούργησε εγκαίρως και έτσι, παρά το λευκό σκηνικό και την κατά διαστήματα χιονόπτωση, οι δρόμοι έμειναν ανοιχτοί, ωστόσο η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ήταν επιβεβλημένη.

Ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, είπε: «Η “Μπάρμπαρα” ήρθε μάλλον εξασθενημένη εδώ στην Κρήτη. Δεν είδαμε τα ύψη του χιονιού για τα οποία μας είχαν προετοιμάσει. Βέβαια είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο. Σε κάθε περίπτωση, το χιόνι είναι αντιμετωπίσιμο. Ο μηχανισμός για άλλη μια φορά λειτούργησε άψογα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ