Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Αλλάζουν όλα στον Μπάλο: Πρόταση για εισιτήριο 4 ευρώ και μέχρι 2.330 επισκέπτες τη μέρα

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπάλος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέγιστη επισκεψιμότητα στα 2.330 άτομα τη μέρα, σε δύο βάρδιες, εισιτήριο 4 ευρώ και μια σειρά μέτρων με ενίσχυση του καθαρισμού, αναδιαμόρφωση και μεταφορά του χώρου στάθμευσης, ανώτατο όριο επιτρεπόμενων δρομολογίων καραβιού/ημέρα, παρατηρητήριο για διαρκή ποιοτικό έλεγχο της περιοχής, περιλαμβάνουν τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Θεοχάρη Τσούτσου που τέθηκε επικεφαλής του έργου «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού», το οποίο εξασφαλίστηκε με τη χρηματοδότηση από  το πρόγραμμα συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Στόχος να δοθεί η δυνατότητα διαχείρισης της περιοχής, με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας, χωρίς να επηρεάζει την τουριστική ζήτηση. Μάλιστα, ήδη από φέτος ξεκινά το μέτρο του νέου χώρου στάθμευσης που ήδη διαμορφώνεται ενώ θα αξιολογηθεί ο τρόπος και ο χρόνος εφαρμογής των άλλων μέτρων με την επιβολή εισιτηρίου να θεωρείται ειλημμένη απόφαση ενώ εκκρεμεί ο τρόπος εφαρμογής  και το ύψος της τιμής. 

Τα επιστημονικά στοιχεία και συμπεράσματα αντλήθηκαν και παρουσιάστηκαν με τον συντονισμό του κ. Θεοχάρη Τσούτσου, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης (Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Περιβάλλοντος). Στη συνέντευξη Τύπου τις θέσεις του παρουσίασε, ως επιπλέον εταίρος του έργου, και ο Δήμαρχος Κισάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, όπως και ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Προέδρος της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσούτσος,«ξεκινήσαμε από τους δυσαρεστημένους και καταγράψαμε από το trip advisor τα παράπονα, χωρίς φόβο και πάθος» εξηγώντας ότι με βάση αυτό, προσδιορίστηκαν 12 διαφορετικά μέτρα για να προσεγγίσουν το θέμα.

Η έρευνα συνεχίστηκε με έρευνα πεδίου, με 400 συνεντεύξεις επί τόπου στον Μπάλο που έδωσε μια πολύ αξιόπιστη καταγραφή πεδίου. Παράλληλα έγιναν χημικές μετρήσεις ενώ εκκρεμούν και κάποιες καταγραφές του βιολογικού φορτίου μέσα στην θάλασσα.

Το 62% των επισκεπτών δήλωσαν αυθόρμητα ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πάνω από 4 ευρώ για είσοδο» σημείωσε ο κ. Τσούτσος.

«Κάτι άλλο που ενδιαφέρει είναι ότι οι επισκέπτες του Μπάλου έχουν πάει Λαφονήσι και Φαλάσαρνα, άρα μιλάμε για μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που βάζουν τον Μπάλο πιο ψηλά από τα υπόλοιπα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια «θέλαμε να δούμε τι λέει η τουριστική αγορά, τι λένε οι επενδυτές, οι κάτοικοι, ο κόσμος, η καινοτομία» ενώ σημείωσε πως ο αριθμός «στόχος» των 2.330 επισκεπτών είναι ένα νούμερο που σιγά – σιγά θα προσεγγιστεί «δεν είναι πρότασή μας να κλείσει ο Μπάλος, ο Μπάλος φέρνει έσοδα στην περιοχή αλλά πρέπει να αυξήσει την αξία του.

«Όλα αυτά θα τα δέσουμε όλα μαζί για να δούμε πώς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Αυτό μελετάμε τώρα, πώς θα επιβάλουμε το εισιτήριο, πώς θα πάμε σε ηλεκτρονικό κλείσιμο» ανέφερε από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Κισάμου,  Γιώργος Μυλωνάκης, σημειώνοντας πως ήδη σήμερα έχει εγκατασταθεί εργολάβος και οργανώνει το πάρκινγκ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zarpanews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ