Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

XANIA

Αγία Σκέπη: Έτσι έκλεισαν τη γιαγιά στο γηροκομείο και της πήραν το σπίτι

Δημοσιεύτηκε

στις

γηροκομείο
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
155 Shares

Πώς κατάφεραν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να κλείσει στο γηροκομείο μια άτυχη γιαγιάκα και να της πάρουν το σπίτι.

Η αρπαγή της 85χρονης Ασπασίας Πατεράκη από το σπίτι της στην οδό Γιαμπουδάκη 48 το 2014 και η «τακτοποίησή» της στο γηροκομείο στα Χανιά όπου πέθανε το 2017 θα έμενε ένα απλά παράξενο γεγονός ή πιθανόν έναν παράδειγμα υπερβάλλοντος ζήλου από την διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Π.Ε. Χανίων, η κοινωνική λειτουργός της οποίας φέρεται να μερίμνησε προσωπικά για την υπόθεση.

Το γεγονός όμως ότι η ηλικιωμένη ενώ ήταν μέσα στην «Αγία Σκέπη» λίγο πριν φύγει από την ζωή με βαριά άνοια, εμφανίζεται να πουλάει το σπίτι της στην σύζυγο του εργολάβου που την ίδια περίοδο εκτελούσε εργασίες για την επέκταση της δομής, προσδίδει στην υπόθεση εγκληματικά χαρακτηριστικά, τα οποία άλλωστε περιγράφονται στη δικογραφία και αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η «μεσιτική» πτυχή της περιγραφόμενης συγκαλυμμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Το συμβόλαιο αγοραπωλησίας υπογράφει υπεύθυνος της δομής -αντί της άτυχης Πατεράκη- τον οποίο η ίδια εμφανίζεται να εξουσιοδοτήσει να ενεργεί αντί αυτής, με προηγούμενη συμβολαιογραφική πράξη που υπογράφεται ενώ βρισκόταν ήδη στη δομή για περίπου δύο χρόνια και έπασχε από άνοια.

Το εικονιζόμενο ακίνητο, με αντικειμενική αξία 160.000 ευρώ και εμπορική αξία πολύ μεγαλύτερη, πωλήθηκε το 2017 έναντι 55.000 ευρώ στην σύζυγο του εργολάβου, η κατασκευαστική εταιρεία του οποίου ξεκίνησε άμεσα εργασίες αποπεράτωσης – ανακαίνισής του. Σύντομα, στο ακίνητο διαμορφώθηκαν δύο πολυτελείς κατοικίες και άμεσα ενοικιάστηκαν (φωτ.)

Παράλληλα, από το τμήμα οικοδομικών έργων του περιφερειακού υποκαταστήματος μισθωτών Χανίων και άλλα οικονομικά στοιχεία που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι η ίδια εταιρεία, εκτέλεσε το 2018 εργασίες επέκτασης της δομής.

Ξέρεις γιατί δολοφονούσαν ανήμπορους ηλικιωμένους στο κολαστήριο “Αγία Σκέπη” στα Χανιά;

Η μαρτυρία της ανιψιάς

Το πώς ακριβώς εξελίχθηκε η υπόθεση, εξιστορεί στο zarpanews.gr η Μαρίνα Σαριδάκη, μακρινή ανιψιά της ηλικιωμένης και φοροτεχνικός στο επάγγελμα. Ξαφνικά και χωρίς καμία συνεννόηση, το 2016, οι υπεύθυνες της δομής, όπως τονίζει, απαγόρευσαν στον πατέρα της και εξάδελφο της Πατεράκη να την επισκέπτεται επικαλούμενες πληρεξούσιο που είχε υπογράψει η ίδια και με το οποίο όριζε δύο πρόσωπα της διοίκησης της Αγίας Σκέπης ώστε να ενεργούν αντ’ αυτής.

Μάλιστα, την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι είχαν αλλάξει και οι κωδικοί της Πατεράκη στο Taxis Net με αποτέλεσμα να της αποκλείσουν την πρόσβαση.

 

Τα πρόσωπα της απάτης

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση έχει η κοινωνική λειτουργός της διεύθυνσης υγείας και πρόνοιας της Π.Ε. Χανίων, η οποία φέρεται να ενήργησε αυθαίρετα και χωρίς εισαγγελική παραγγελία για την απομάκρυνση της ηλικιωμένης από το σπίτι της. Η συγκεκριμένη υπάλληλος που σήμερα έχει συνταξιοδοτηθεί, είπε ότι ενεργούσε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, κάτι που όμως στην συνέχεια αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε.

Σε ερώτηση του zarpanews.gr για τις συνθήκες της απομάκρυνσης, η επίσημη θέση της υπηρεσίας είναι ότι υπήρχαν κλήσεις από γείτονες ότι η ηλικιωμένη «τα έχει χάσει» και περιφέρεται πάνω-κάτω σε ένα επικίνδυνο μπαλκόνι χωρίς κουπαστή.

Ωστόσο, περίοικοι μεταφέρουν στο zarpanews.gr την έκπληξή τους για τα γεγονότα της εποχής, υποστηρίζοντας ότι η ηλικιωμένη ήταν πάντα περιποιημένη και καθαρή, ότι η γειτονιά είχε την έγνοια της και ότι όλοι απόρησαν με την ξαφνική της απομάκρυνση. 

Στη δικογραφία εμπλέκoνται και δύο συμβολαιογράφοι των Χανίων: Η συμβολαιογράφος που έκανε το πληρεξούσιο ενώ η ηλικιωμένη έπασχε από άνοια και η δεύτερη συμβολαιογράφος που έκανε την αγοραπωλησία.

Κατηγορούμενος είναι ακόμα ο τελικός αγοραστής, ο εργολάβος, η σύζυγος του οποία εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια.

Πηγή: zarpanews.gr

γηροκομείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap