Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Χανιά: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μεγάλο ιατρικό επίτευγμα σημειώθηκε στα Χανιά καθώς για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά της πόλης, έλαβε χώρα χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Η επέμβαση έγινε στην ιδιωτική κλινική “Ίασις ΑΕ-Κλινική Γαβριλάκη”, όπου ομάδα καρδιοχειρουργών συνεπικουρούμενη από καρδιοεπεμβατικούς, καρδιολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους, χειριστές ειδικών μηχανημάτων και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, προχώρησαν σε αορτοστεφανιαία παράκαμψη τεσσάρων αγγείων (4πλο bypass – φλεβικά και αρτηριακά μοσχεύματα) με εξωσωματική κυκλοφορία σε ασθενή ηλικίας 75 ετών.
Οι επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς εκτελούνται με το μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας το οποίο αντικαθιστά ως αντλία την λειτουργία της καρδιάς και προσθέτει οξυγόνο στους πνεύμονες κατά την φάση της εγχείρησης που η καρδιά είναι σε παύση.
Το ιατρικό αυτό επίτευγμα μαζί με την επικείμενη λειτουργία δύο ακόμα νέων εργαστηρίων, της εμφύτευσης βηματοδοτών – απινιδωτών και του εργαστηρίου ηλεκτροφυσιολογικού ελέγχου, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τα Χανιά, αφού κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της υποχρεωτικής μετακίνησης ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα προς άλλα ιατρικά κέντρα εκτός Χανίων και εκτός Κρήτης.

Πηγή: haniotika-nea

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap