Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Χαμόγελα σε Χανιά και Ηράκλειο από επιτυχόντες των πανελλαδικών!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας από τους πρώτους των πρώτων από την Κρήτη, ο Αχιλλέας Λυδάκης, που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.110 μόρια.

«Στόχος μου ήταν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Το ότι τα κατάφερα μου δίνει χαρά, γιατί η προσπάθεια ήταν μεγάλη» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αριστούχος των πανελλαδικών εξετάσεων, ο οποίος ετοιμάζεται για τις σπουδές του.

Με 18.675 μόρια, η Ραφαέλα Καλαϊτζάκη από το Ηράκλειο, κατάφερε στη δεύτερή της προσπάθεια να πιάσει τα μόρια που απαιτούνται για να εισαχθεί στην Ιατρική. «Ήταν μια πολύ κουραστική προσπάθεια, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα πίσω. Αυτό που μένει είναι η ικανοποίηση και η βεβαιότητα ότι όσο προσπαθεί, υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρεις» ανέφερε η Ραφαέλα Καλαϊτζάκη, που ολοκληρώνοντας μια μεγάλη προσπάθεια, προέτρεψε ακόμη και όσους μαθητές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα «να μη το βάλουν κάτω και να προσπαθούν».

Η πρώτη «ομαλή» σχολική χρονιά – μετά τις δύο «κορωνοχρονιές» – για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου είχε τις δικές της ιδιαιτερότητες, κυρίως σε ότι αφορά τις ίδιες τις πανελλαδικές  εξετάσεις και όχι τόσο τις γενικότερες συνθήκες με τις καραντίνες, όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Έτσι οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να έχουν και διαλλείματα από την μελέτη, με «εξόδους» με τους φίλους τους.

Χαρακτηριστικά είναι αυτά που είπαν στο Flashnews.gr κάποιοι από τους Χανιώτες υποψηφίους που συγκέντρωσαν πολλά μόρια για να κατακτήσουν τον στόχο της εισαγωγής σε σχολή της προτίμησής τους.

Όλγα Τσιβουράκη (18.905 μόρια)

Η Όλγα Τσιβουράκη δικαιωματικά κατατάσσεται ανάμεσα στους αριστεύσαντες αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 18.905 μόρια. Όπως ανέφερε η ίδια «Θέλω να περάσω ψυχολογία και συγκεκριμένα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Είναι η πρώτη μου επιλογή. Ήταν μια χρόνια με πολύ κούραση, πίεση και κλάμα. Βέβαια δεν πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου ώστε να μην αντέχω άλλο. Για παράδειγμα τα βράδια δεν διάβαζα. Εννοείται πως έβγαινα κανονικά τις εξόδους μου. Άλλωστε αυτό μου έδινε κίνητρο, γέμιζα τις μπαταρίες μου και συνέχιζα»

Ολυμπία Ανδρεαδάκη (18.650 μόρια)

Πλώρη για την Ιατρική σχολή βάζει και η Ολυμπία Ανδρεαδάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 18.500 μόρια. Όπως δήλωσε η ίδια «Η ιατρική Αθηνών αποτελεί για εμένα πρώτη επιλογή. Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα πιεστική. Ειδικά οι 3 τελευταίοι μήνες. Δεν το έβαλα όμως κάτω. Διατήρησα την προσήλωση μου. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έβγαινα τουλάχιστον τα Σάββατα, αλλά προς το τέλος ήταν πιο δύσκολο. Άλλωστε οι έξοδοι είναι απαραίτητοι για την ψυχικοί αποφόρτιση».

Γιώργος Ζαχαριουδάκης (18.230)

Όλο και πιο κοντά στο όνειρο του βρίσκεται ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης που κατάφερε να συγκεντρώσει 18.230 μόρια. Όπως δήλωσε ο ίδιος « στόχος μου είναι να περάσω στο ΗΜΜΥ στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο θα δηλώςω και το τμήμα στο Μετσόβιο. Η φετινή χρόνια ήταν αρκετά δύσκολη και η πανδημία την έκανε ακόμα δυσκολότερη. Αρρώσταιναν οι καθηγητές καθώς επίσης και εμείς οι ίδιοι. Όλοι νοσήσαμε από μια φορά. Εμένα προσωπικά οι πανελλήνιες δεν με περιόρισαν. Έβγαινα κανονικά. Διάβαζα βέβαια χωρίς όμως υπερβολές».

Γιώργος Φιωτοδημητράκης (18.176 μόρια)

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δηλώνει ο Γιώργος Φιωτοδημητράκης, ο οποίος με 18.176 μόρια έχει την δυνατότητα να επιλέξει τις σπουδές ως Μηχανολόγος Μηχανικός, σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, χωρίς ακόμη να έχει αποφασίσει αν θα προτιμήσει το «κλεινόν άστυ» ή την «νύμφη του Θερμαικού». «Απέδωσαν οι κόποι και το διάβασμα», μας είπε, ενώ δεν στερήθηκε τις βόλτες με τους φίλους του και το αγαπημένο του ποδόσφαιρο, καθώς το  «μυστικό» του ήταν σωστό διάβασμα με σωστή διαχείριση του χρόνου.

Μάριος Μπούλακας (18.175 μόρια)

Ο Μάριος Μπούλακας κατάφερε να συγκεντρώσει 18.175 μόρια και θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα σπουδάζοντας μηχανολόγος μηχανικός χωρίς να στερηθεί κάτι. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Διάβαζα αλλά έβγαινα κιόλας παράλληλα. Τουλάχιστον δυο με τρεις φορές την εβδομάδα»

Ειρήνη Κοκκίνου (18.150 μόρια)

Η Ειρήνη Κόκκινου κατάφερε να συγκεντρώσει 18.175 μόρια και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το όνειρο της σπουδάζοντας Ιατρική. Όπως δήλωσε η ίδια «Θέλω να περάσω ιατρική και ιδανικά στη Θεσσαλονίκη. Για εμένα είναι η πρώτη μου επιλογή. Διάβαζα όλο τη χρονιά αλλά προσπαθούσα να διατηρώ ισορροπίες. Φυσικά και έβγαινα τις βόλτες μου αλλά κυρίως τα σαββατοκύριακα».

Στέλιος Πετράκης (17.500 μόρια)

Ο Στέλιος Πετράκης που κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 17.500 μόρια από την θετική κατεύθυνση, δεν έχει καταλήξει ακόμα σε ποια σχολή θα πάει. Ο Στέλιος ανέφερε ότι “Διάβαζα αλλά όχι και πάρα πολύ. Στην αρχή έβγαινα αλλά προς το τέλος όχι και τόσο πολύ. Δεν ξέρω ακόμα σίγουρα ποια σχολή θα βάλω, θα δούμε. Θέλω να το σκεφτώ λίγο ακόμα».

πηγή: ΑΜΠΕ, flashnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ