Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Αυτοί είναι οι Χανιώτες «πρώτοι των πρώτων» στις Πανελλαδικές 2020 | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Τα αποτελέσματα στα γραπτά των Πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν εχθές Παρασκευή και οι πρώτοι αριστεύσαντες των Χανίων, μίλησαν στο zarpanews για την εμπειρία τους και τους στόχους από εδώ και πέρα στην ακαδημαϊκή αρχή τους.

Σε γενικότερο επίπεδο στα Χανιά, παρά τη μειωμένη εξεταστέα ύλη σε σχέση με άλλες χρονιές και τον αυξημένο χρόνο που είχαν στο σπίτι οι υποψήφιοι, φαίνεται πως οι φετινές βαθμολογίες έχουν κινηθεί συνολικά αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με άλλα χρόνια.

Οι πρώτοι από τους πρώτους των Χανίων:

Πελαγία Κακούρη, 19.055 μόρια

Αρίστευσε και ετοιμάζεται να ακολουθήσει το όνειρό της, η νεαρή Πελαγία Κακούρη, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 19.055 μόρια και να φιγουράρει ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων στα Χανιά. Η Πελαγία έχει στόχο είτε την Οδοντιατρική είτε την Κτηνιατρική σχολή, ακόμα το σκέπτεται… Ωστόσο είναι σίγουρη για την πόλη: Θεσσαλονίκη!
«Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα από την αρχή και δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα», μας λέει η νεαρή μαθήτρια, η οποία τονίζει ότι η καραντίνα «έδωσε προβάδισμα να προετοιμαστώ καλύτερα, είχα χρόνο και κάλυψα πιο άνετα την εξεταστέα ύλη. Οι καθηγητές του σχολείου μου από το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου, αλλά και του φροντιστηρίου “Μεθοδικό” με βοήθησαν πάρα πολύ και γιαυτό τους ευχαριστώ».

Ελίνα Δασκαλάκη, 18.724 μόριαΣτους αριστεύσαντες Χανιώτες βρίσκεται και η Ελίνα Δασκαλάκη που έδωσε για δεύτερη φορά Πανελλήνιες, ώστε να καταφέρει να φοιτήσει στην Ιατρική σχολή. Συγκέντρωσε 18.724 μόρια και πλέον η Ιατρική Ηρακλείου που επιθυμεί, την περιμένει από Σεπτέμβρη. «Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο σε όσους μπαίνουν στην τελική ευθεία», τονίζει η Ελίνα και παρότρυνε όσους μαθητές δεν καταφέρουν με την πρώτη να μπουν στη σχολή της επιλογής τους, να ξαναδώσουν. «Η καραντίνα μας βοήθησε στη συγκέντρωση και τη διαχείριση του χρόνου, ήταν μια επιπλέον ευκαιρία», σχολίασε για την προετοιμασία της εν μέσω κορονοϊού.

Γιάννης Φυτράκης, 18.625 μόρια

Ο Γιάννης Φυτράκης, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω 18.625 μόρια και βάζει πλώρη για τη Νομική της Θεσσαλονίκης, σχετικά σίγουρος ότι θα καταφέρει να είναι στους επιτυχόντες, αφού και με τις περυσινές βάσεις, εξασφαλίζει μια θέση στα έδρανα. «Ήταν πιο εύκολα με την καραντίνα και τη μείωση της ύλης», μας λέει, αφού «ο κάθε υποψήφιος είχε τον κατάλληλο χρόνο για να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα, παρά τη μεγάλη πίεση και τις κλασσικές δυσκολίες». Ο Γιάννης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το φροντιστήριο “Πρωτοπορία”, που όπως είπε τον βοήθησε στην καλύτερη προετοιμασία του για τις εξετάσεις.

Τάσος Μαρινάκης, 18.625 μόριαΊδια ακριβώς μόρια με τον προηγούμενο υποψήφιο (18.625), συγκέντρωσε και ο Τάσος Μαρινάκης ο οποίος επιθυμεί να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο. «Το ‘χουμε», αναφέρει ο Τάσος, «αν δεν σημειωθεί κάποια μεγάλη αλλαγή προς τα πάνω στις βάσεις που αναμένονται τον Αύγουστο.
Ο νεαρός μαθητής δήλωσε πως δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, αν και το κλείσιμο των σχολείων στην αρχή της καραντίνας, του είχε κακοφανεί καθώς τον έβγαζε εκτός προγράμματος ο εγκλεισμός.

Ανδρέας Κωνστανταράκης, 18.400 μόρια

Ο Ανδρέας Κωνστανταράκης συγκέντρωσε 18.400, ελπίζοντας να περάσει είτε στην Ιατρική είτε στο Βιολογικό Αθήνας. Ο Ανδρέας μίλησε στο zarpanews.gr αναφέροντας μεταξύ άλλον ότι «ναι μεν είχε διάβασμα η χρονιά, αλλά τίποτα το υπερβολικό. Ο πρώτος μήνας της καραντίνας ήταν χαλαρός, μετά όμως ξεκίνησα να διαβάζω περισσότερο».

Μιλτιάδης Πετρικάκης, 18.375 μόρια

Ο Μιλτιάδης Περδικάκης, δήλωσε ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του, φτάνοντας στα 18.375 μόρια. Η Ιατρική ήταν ο κεντρικός του στόχος από την αρχή και τώρα περιμένει να δει σε ποια πόλη θα καταφέρει να περάσει, Αθήνα ή Ηράκλειο. Είπε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά, που ήθελε συνεχή προσπάθεια, αλλά «με το να έχω έναν στόχο από την αρχή, κατάφερα να αντεπεξέλθω καλύτερα στον φόρτο και να κάνω ευκολότερα θυσίες». Μάλιστα τόνισε ότι στην καραντίνα μπορούσε κανείς να αφιερωθεί πιο εύκολα στο διάβασμα και την προετοιμασία, με ηρεμία και χωρίς την πίεση του καθημερινού προγράμματος.

Μυρσίνη Μπαλιάση, 18.150 μόρια

Η Μυρσίνη Μπαλιάση συγκέντρωσε 18,150 μόρια και δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη, ωστόσο θέλει να περάσει την φοιτητική της ζωή στην Αθήνα όπου σπουδάζει και η αδερφή της. Η μαθήτρια σχολίασε ότι “Δε θα πω ότι ήταν δύσκολη χρονιά, μπορείς να το διαχειριστείς καλά και να μην το δεις τόσο τραγικά. Αν κάτσεις μόνο να διαβάζεις δεν θα πετύχεις τίποτα”. Σχετικά με την περίοδο της καραντίνας η 18χρονη είπε ότι «ενώ από τη μια είχες παραπάνω χρόνο, από την άλλη δεν βοήθησε το να είσαι κλεισμένος συνέχεια μέσα και καθηλωμένος σε μια οθόνη για να κάνεις το μάθημα. Δεν ήταν τόσο εύκολο, πολλές φορές είπα ότι δεν αντέχω».

Άννα-Μαρία Φραδελάκη, 17.825 μόρια

Ευχαριστημένη και αισιόδοξη δήλωσε πως είναι και η Άννα-Μαρία Φραδελάκη, με 17.825 μόρια, η οποία θέλει να μπει στο τμήμα Χημικών Μηχανικών της Αθήνας.
Η νεαρή μαθήτρια είπε ότι η εμπειρία δεν ήταν τόσο δύσκολη και αγχωτική, όσο περίμενε στην αρχή της χρονιάς, ενώ τόνισε ότι με το να δίνει προφορικά τα μαθήματα, την βοήθησε να χαλαρώσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ δε στερήθηκε και το καθημερινό περπάτημα.

Ραφαήλ Ψαρουδάκης, 17.200 μόρια

Ο Ραφαήλ Ψαρουδάκης  με 17.200 μόρια, ελπίζει να μπει στην Πυροσβεστική στην Πτολεμαΐδα δήλωσε ότι «Ήταν μια πρωτόγνωρη και ευχάριστη εμπειρία στο τέλος όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, κατά την διάρκεια όχι τόσο» αλλά θεωρεί ότι «ήταν πολύ πιο εύκολο με την καραντίνα, γιατί έκατσα και διάβασα περισσότερο».

Ορέστης Κουτρουμπάς, 16.700 μόρια

Αντίστοιχη εμπειρία είχε και ο Ορέστης Κουτρουμπάς που με 16.700 ελπίζει να μπει είτε Μηχανικός Υπολογιστών είτε στη σχολή Μηχανολόγων στην Αθήνα, διαφορετικά είναι ανοιχτός και στην επιλογή της Θεσσαλονίκης. Ο Ορέστης τόνισε ότι η χρονιά δεν ήταν ούτε πολύ δύσκολη, ούτε πολύ εύκολη σαν εμπειρία, αν και τα θέματα ήταν κάπως πιο δύσκολα από ότι περίμεναν, ωστόσο πιστεύει ότι η περίοδος της καραντίνας τον βοήθησε στην συγκέντρωση και καλύτερη προετοιμασία του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

σχολια αναγνωστων

XANIA

Στη φυλακή ο 35χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων κοριτσιών

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, οδηγήθηκε ο 35χρονος από τον Κίσσαμο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων, αρνούμενος κάθε κατηγορία σε βάρος του, ο 35χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, με την κατηγορία της αποπλάνησης κοριτσιών από την Κρήτη, τα οποία φέρεται να προσέγγιζε με ψεύτικα προφίλ στο Instagram και στο Facebook. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Neakriti ο άνδρας, είχε τουλάχιστον τέσσερα τέτοια προφίλ.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για οκτώ αδικήματα, μεταξύ αυτών και το κακούργημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας 14χρονης, την οποία φέρεται να απείλησε με όπλο.

Πώς οδηγήθηκαν στη σύλληψή του οι αρχές

Αξίζει να σημειωθεί πως, πληροφορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, που έφτασαν στο Α.Τ. Κισσάμου, οδήγησαν σε κατ’ οίκον έρευνα και στην προσαγωγή του, με την ανάκριση και την έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο να καταλήγει σε αποκαλυπτικά για τη δράση του στοιχεία: Πορνογραφικό υλικό από ανήλικες, αλλά και φωτογραφίες ναρκωτικών ουσιών και όπλων έκαναν τις αστυνομικές Αρχές να προχωρήσουν σε βάθος την υπόθεση, καθώς μέχρι πρότινος δεν είχε υπάρξει καταγγελία σε βάρος του 35χρονου.

Έξι κορίτσια, τα οποία εντοπίστηκαν σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, κατήγγειλαν, με την προτροπή των γονιών τους, ότι ο φερόμενος ως δράστης τις είχε προσεγγίσει από το Instagram ή το Facebook με ψεύτικα προφίλ. Μάλιστα, η Αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Απείλησε ανήλικη με όπλο

Μία από τις ανήλικες κατήγγειλε ότι ο 35χρονος την έπεισε να συναντηθούν και να συνευρεθούν ερωτικά, κάτι που συνέβη επανειλημμένα. Όταν πια το κορίτσι αρνήθηκε, το απείλησε με όπλο πως, αν δεν ενδώσει, θα αποκαλύψει την ερωτική σχέση τους. Ο φερόμενος ως δράστης αρχικά φλέρταρε με τις ανήλικες στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν οι ανήλικες ζητούσαν από τον 35χρονο να τους στείλει φωτογραφία του, εκείνος έστελνε φωτογραφίες άγνωστων νεαρών ανδρών. Συχνά εμφανιζόταν ως νεαρός, με καταγωγή και τόπο διαμονής τα Σφακιά.

συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Ένας για όλους και όλοι για το περιβάλλον! 

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια ακόμα δράση των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση διάθεσης της επετειακής, επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης από τα καταστήματα της Κρητικής εταιρείας, μια δράση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στόχο να αλλάξουμε συνήθειες.

Να αφήσουμε στην άκρη τις πλαστικές σακούλες και να βάλουμε την επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα στην καθημερινότητά μας! Την εύχρηστη, ανθεκτική και άνετη τσάντα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, πολλές φορές και για αρκετά χρόνια, αντικαθιστώντας – όπως έχει υπολογιστεί – 100 σακούλες μιας χρήσης η κάθε μια!


 

Συνολικά, μέσα σε μια εβδομάδα διατέθηκαν 31.200 τσάντες, με τους καταναλωτές να εντυπωσιάζονται ευχάριστα από την ενέργεια, η οποία εντάσσεται στο «πράσινο» πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί με συνέπεια εδώ και χρόνια η Χαλκιαδάκης Α.Ε.. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων, πολλά προγράμματα ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς, δράσεις συλλογής καπακιών, ποικίλες ενέργειες μείωσης της χρήσης πλαστικών συσκευασιών εντός των καταστημάτων, καθώς και συνολικότερες δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Τα αποτελέσματα αυτών των πρωτοβουλιών, αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι πολίτες έχουν ανεπτυγμένη ευαισθησία σε ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος, επιζητούν σχετικές δράσεις και όταν αυτή η ευαισθησία συνδυάζεται με ανάλογες εταιρικές πρωτοβουλίες, τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν:

  • 6.100 τόνοι χαρτιού και πλαστικού!
  • 181.063 λίτρα τηγανέλαιου!
  • 23.087 κιλά ηλεκτρικών συσκευών!
  • 3.689 κιλά λαμπτήρων!
  • 17.990 κιλά μπαταριών!
  • 5.260 κιλά καπακιών!
  • 555 τόνοι ζωικών υποκατάστατων!

Έχουν ανακυκλωθεί την τελευταία 6ετία, με τη φροντίδα της μεγάλης Κρητικής εταιρείας!

Αξίζει επίσης να τονιστεί η δέσμευση της Χαλκιαδάκης Α.Ε. για μείωση της διάθεσης πλαστικού κατά 50% από τα καταστήματα της μέχρι το 2025, γεγονός που σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, βελτιώνει αισθητά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τόπου μας. Γι’ αυτό και η προσπάθεια συνεχίζεται με νέες πρωτοβουλίες, ανοικτές σε όλους όσοι ενστερνίζονται την άποψη ότι μόνο μέσα από τη συλλογική δράση, μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος: Η προστασία του πλανήτη μας!

Tip: Μπορείτε να δείτε όλα τα «πράσινα» νέα των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, ακολουθώντας το σύνδεσμο:  https://bit.ly/3uRkT2X

συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Στα Ανώγεια τύλιξαν 3 φορές την εκκλησία με κερί για να φύγει το κακό! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

κερί

210 μέτρα κερί χρησιμοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 11 Ιουνίου, οι ενορίτες και ενορίτισσες του Ιερού Ναού της Παναγίας και του Αγίου Χαραλάμπου στο Περαχώρι Ανωγείων, κάνοντας το τρεις κύκλους από την εκκλησία, για να προστατευθεί ο τόπος από το κακό, τον κορονοιό και τις ανίατες ασθένειες.

Με συγκίνηση γυναίκες και άνδρες, μαζί με τον ιερωμένο του Ναού παπά Κώστα Σκουλά και τη χειρωνακτική βοήθεια των Νίκου Συκιώτη και Γιάννη Καλομοίρη, τύλιξαν το Ναό με κερί το οποίο θα μείνει εκεί για πάντα σαν ένα “τείχος” προστασίας από τις ασθένειες.

Αρχικά το κράτησαν οι ενορίτες κάνοντας τρεις κύκλους και στη συνέχεια οι δυο άντρες το κάρφωσαν στο ύψος της μέσης του Ιερού Ναού.

Παράλληλα έκαναν αρτοκλασία υπέρ υγείας όλου του κόσμου, και έγραψαν τα ονόματα συγχωριανών και φίλων που παλεύουν με αρρώστιες και ταλαιπωρούνται, ώστε να τους δώσει δύναμη ο Θεός να ξεπεράσουν αυτή τη δοκιμασία.

Η συγκινητική αυτή πράξη έγινε με πρωτοβουλία των ανθρώπων της ενορίας, ενώ όπως ανέφεραν ηλικιωμένες γυναίκες στην ΑΝΩΓΗ: “Περισσότερο θέλαμε να το κάνουμε, διότι καθημερινά τον τελευταίο καιρό ακούμε για πολύ νέους ανθρώπους που αρρωσταίνουν από αυτές τις δύσκολες ασθένειες. Όπως και ότι νέοι άνθρωποι “φεύγουν” από το κακό, όπως προχθές μια 47 χρόνη μητέρα, αλλά και τόσοι άλλοι. Συγκλονιζόμαστε σε μια μικρή κοινωνία, όταν νέοι άνθρωποι πεθαίνουν ή ταλαιπωρούνται τόσο πολύ. Θέλουμε λοιπόν μέσω της εκκλησίας μας να κάνουμε μια ευχή, ώστε το κακό να φύγει από το χωριό μας, μα κι από όλο τον κόσμο. Αυτά είναι έθιμα μας, να τα καταγράψετε ώστε να τα μαθαίνουν και οι νεότερες γενιές” καταλήγουν.

Να αναφέρουμε ότι παρόμοιες “ζωσές” στις εκκλησίες γινόταν και παλιότερα στα Ανώγεια, κυρίως την περίοδο όπου ζούσαν εδώ καλόγριες. Όπως μας ανέφεραν ξανά παλιότερες Ανωγειανές:” Το έκαναν παλιά, εδώ στον Άγιο Χαράλαμπο στο Περαχώρι που είναι ο Άγιος για τους αρρώστους, και στην Αγία Παρασκευή στο νεκροταφείο που είναι η Αγία για τα μάτια. Θυμόμαστε έστεναν τσίγκους και καζάνια και έλιωναν το κερί και έβαζαν τα νήματα μέσα. Δεκάδες μέτρα νήμα, μέχρι να παγώσει το απλώναμε και έφτανε μέχρι πάνω στο Λαγκό, στο εμπορικό μαγαζί τότε του Βαγγέλη Σταυρακάκη! Τρεις ζωσές κάνανε στις εκκλησίες και συμβόλιζαν, την Παναγία, τον Άγιο Χαράλαμπο και την Αγία Τριάδα.”

Ο ιερωμένος του Ναού π. Κώστας Σκουλάς δήλωσε στην ΑΝΩΓΗ

” Το έθιμο από ότι θυμάμαι και από τους παλιότερους παπάδες, καθώς είμαι και 52 χρόνια ιερωμένος εδώ, προυπήρχε στα Ανώγεια, πάντα γινόταν. Σε όλες τις εκκλησίες των Ανωγείων καθώς και στο νεκροταφείο στην Αγία Παρασκευή. Όλες οι εκκλησίες ζωσμένες με κερί. Επίσης είδα το ίδιο έθιμο και στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου, επομένως μπορώ να πω ότι είναι ένα έθιμο, αν όχι Πανελλήνιο πάντως στην Κρήτη γίνεται σε πάρα πολλά μέρη.

Στα Ανώγεια τα παλιότερα χρόνια το παρακινούσαν και γινόταν οι καλόγριες και το έκαναν όποτε θα τύχαινε στο χωριό κάποια δύσκολη κατάσταση, έζωναν τις εκκλησίες και κυρίως την εκκλησία εδώ της Παναγίας.

Αν υπάρχει ανάγκη είναι όμορφο να γίνεται. Βλέπουμε τώρα ότι έχουμε τον κορονοιό που έχουν αρρωστήσει πολλοί άνθρωποι αλλά και με άλλες ανίατες ασθένειες. Σίγουρα πάντως είναι όμορφο να βλέπουμε ενωμένους τους ανθρώπους να κάνουν όμορφα πράγματα και σκέψεις για τους συνανθρώπους τους, μέσω της εκκλησίας μας. Την ευλογία μου σε όλους!”

Η εκκλησία στο Περαχώρι είναι διμάρτυρη (Παναγίας και Αγίου Χαράλαμπου).

κερί
συνεχεια αναγνωσης

ΛΑΣΙΘΙ

Ένα νοσταλγικό «ταξίδι» στον Άγιο Νικόλαο πριν από 50 χρόνια!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

άγιος νικόλαος παρελθόν

Ένα σπάνιο «ταξίδι» γεμάτο νοσταλγία στο Νομό Λασιθίου, τον ανατολικότερο και λιγότερο κατοικημένο νομό Κρήτης. Ένας σκηνοθέτης ο οποίος πριν από 50 ολόκληρα χρόνια καταγράφει έναν παλιό ανεμόμυλο λίγο έξω από την πανέμορφη πόλη του Αγίου Νικολάου, τα επιβλητικά βουνά Λασιθίου λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά και εικόνες της καθημερινής ζωής των προγόνων μας…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Στη συνέχεια, μια πανοραμική άποψη στον κόλπο του Μιραμπέλου μας φέρνει σε επαφή με το απέραντο γαλάζιο ενώ ορισμένες βίλες ακριβώς πάνω στη θάλασσα, αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες υπό κατασκευή μας δείχνουν από πόσο παλιά η περιοχή του Αγίου Νικολάου είχε κάνει τα πρώρα της βήματα στο τουρισμό.

Σε επόμενα πλάνα από το μακρινό παρελθόν της πόλης, μεταφερόμαστε στη λιμνοθάλασσα Βουλισμένης στο κέντρο του Αγίου Νικολάου η οποία συνδέθηκε με το λιμάνι της πόλης από ένα κανάλι που άνοιξε το 1870 και θεωρείται δίχως αμφιβολία το εμπορικό σήμα της πόλης. Εκεί, πολλά μικρά αλιευτικά και φουσκωτά σκάφη, καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής, όπως εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία κτλ μας δείχνουν πώς ήταν η ζωή το μακρινό 1970.

άγιος νικόλαος παρελθόν
συνεχεια αναγνωσης

XANIA

Ξενέρωσε ο τουρίστας: 500 ευρώ πρόστιμο με το που πάτησε πόδι στην Κρήτη!

Δημοσιεύτηκε

στις

τουρίστας
Φωτογραφία αρχείου
549 Shares

Live your myth in Greece“, θα διάβασε σε κάποια διαφήμιση ο κακόμοιρος ο τουρίστας, θα είδε και κάνα βιντεάκι του ΕΟΤ με τις παραδεισένιες ελληνικές παραλίες, την αλλόκοσμη ομορφιά των νησιών μας και τις μοναδικές γαστρονομικές μας προτάσεις και θα «ψήθηκε» χωρίς δεύτερη σκέψη να κλείσει εισιτήρια για Ελλάδα…

Έλα όμως που η επιλογή του αυτή του βγήκε ολίγον τι… αλμυρή!

Με το που πάτησε, που λέτε, το πόδι του στην Κρήτη, στον καθιερωμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο Χανίων «Δασκαλογιάννης», ο ίδιος αποδείχτηκε ξεχασιάρης καθώς δεν είχε προνοήσει ώστε να συμπληρώσει πριν από το ταξίδι του το έγγραφο PLF (Passenger Locator Form) με συνέπεια να του επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ!

Έτσι, για το καλώς όρισες!

Λογικά θα αναγκαστεί να φάει λίγο περισσότερο σουβλάκι και junk food από όσο υπολόγιζε στον αρχικό του προϋπολογισμό…

Από κει και πέρα, 3.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καφετέριας στο Ρέθυμνο, επειδή παραβίασε το ωράριο λειτουργίας.

Τέλος, συνολικά στην Κρήτη είχαμε 19 πρόστιμα (6 για μάσκες και 13 για άσκοπες μετακινήσεις) για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω κορονοϊού.

 

τουρίστας
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κρητικός πουλάει μπομπονιέρα από το γάμο Ανδρέα-Δήμητρας! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Παπανδρέου
150 Shares

Κάτοικος από το Ηράκλειο, όπως δείχνουν οι καταχωρίσεις τουλάχιστον σε ιστοχώρο που μπορείς να πουλήσεις στην Ελλάδα νέα και παλιά αντικείμενα ή από δεύτερο χέρι με δωρεάν μικρές αγγελίες, έχει βγάλει στο… σφυρί αναμνηστική μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη.

Πρόκειται για ένα γαμήλιο κουτί με τα ονόματα των τότε νιόπαντρων “ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ”, αρκετά πολυτελές και από πολύ γνωστό αθηναϊκό οίκο, με όλα τα συνοδευτικά εντός του (σφραγίδες, ενθυμήματα κ.λπ.), που διαφημίζεται από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο με χορηγούμενη διαφήμιση στο Facebook και μάλιστα διευκρινίζεται ότι υπόκειται και σε δημοπρασία!

Το εντυπωσιακό είναι όχι ότι πωλείται, καθώς κατά καιρούς έχουμε δει να πωλούνται μετάλλια, κέρματα άλλης εποχής, ημερολόγια, εθνικά σύμβολα, ακόμη και ενθυμήματα του Γλύξμπουργκ σε άλλους ιστοχώρους, αλλά το γεγονός ότι πωλείται στην ιλιγγιώδη τιμή των 5.000 ευρώ από τον πωλητή!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti, υπάρχουν τρεις προσφορές από επίδοξους αγοραστές εν είδει δημοπρασίας, που δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για την μπομπονιέρα είναι τόσο μεγάλο, που οι προσφορές που δίνονται έχουν ανέλθει στο διπλάσιο ύψος της αρχικής τιμής πώλησης, προφανώς λόγω της συλλεκτικής αξίας του αντικειμένου.

Για παράδειγμα, το προσφερόμενο ποσό για την απόκτηση του αντικειμένου από χρήστες του διαδικτύου ήδη φτάνει τα 9.990 ευρώ και είναι μόνο μία εβδομάδα στον “αέρα” για πώληση!

Οι προσφορές για αγορά του αντικειμένου έναντι 9.990 εμφανίζονται στον ιστοχώρο να είναι τρεις, που σημαίνει ότι σίγουρα κάποιος θέλει να το αποκτήσει πολύ!

Μάλιστα, το αντικείμενο φαίνεται ότι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία καθώς ο πωλητής, το όνομα του οποίου δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο ούτε να δημοσιεύσουμε ούτε να ψέξουμε, καθώς η διαδικασία είναι απολύτως τυπική στους κανόνες της πλατφόρμας, αποκαλύπτει στο κείμενο της αγγελίας του ότι είναι «κειμήλιο από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου»! Δηλαδή επί της ουσίας δηλώνει στην αγγελία και τον τρόπο κατοχής του!

Το γαμήλιο αντικείμενο περιήλθε στην κατοχή του όχι μέσω τρίτου προσώπου, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι του προσφέρθηκε από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν αποκαλύπτει αν το έλαβε ως προσκεκλημένος στη γαμήλια τελετή ή σε δεύτερο χρόνο. Σημειώστε την αναφορά στην αγγελία: «…Από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου»! Αυτό προσθέτει στην τιμή του αντικειμένου!

Εξακολουθεί να πουλάει 25 χρόνια μετά τον θάνατό του

Βλέπετε, ο Ανδρέας, 25 χρόνια από τον θάνατό του (συμπληρώνονται φέτος στις 23 Ιουνίου), “πουλάει” ακόμη και όσοι τον νοσταλγούν, ακριβοπληρώνουν! Όμως η αγγελία με έκανε να αναρωτηθώ: Πόσοι από το Ηράκλειο, που ήταν περίγυρος του Ανδρέα Παπανδρέου, έχουν μια τέτοια αναμνηστική μπομπονιέρα στο αρχείο τους 32 χρόνια μετά; Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, κάποιος μπορεί να βρει την αγγελία στον ανοιχτό ιστοχώρο αγγελιών (δεν είναι σκόπιμο να αναφέρουμε την ονομασία) γνωστού Ολλανδού επιχειρηματία, που επένδυσε σε εταιρεία τύπου e-bay στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017!

Παπανδρέου
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap