Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Aπαγωγή Λεμπιδάκη: Τουλάχιστον τέσσερις ποινικά “αλώβητοι”

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δικαστικό επίπεδο ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για το ακροατήριο. Οι εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές επιτελούν ένα άθλο για τη διερεύνηση της ογκώδους υπόθεσης με μοναδικό σκοπό να αντλήσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για να στείλουν τους ενόχους στο εδώλιο.

Υπερβαίνουν εαυτούς, διαβάζουν ξανά και ξανά τα στοιχεία, επανεξετάζουν μήπως έχει διαφύγει κάτι, προσπαθούν να ξεπεράσουν αδιέξοδα, δοκιμάζουν νέους συνδυαστικούς «δρόμους» για να βρουν το κάτι παραπάνω με τη βοήθεια φυσικά των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, τις εκθέσεις με τα πορίσματα από τη σάρωση των κεραιών και πλήθος άλλων ευρημάτων. Είναι ενδεικτικό ότι παρά το γεγονός ότι έχουν αλλάξει οι ανακριτές, ο φάκελος της απαγωγής Λεμπιδάκη παραμένει στα χέρια της ίδιας ανακρίτριας, η οποία γνωρίζει πια και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η βεντάλια με τα πρόσωπα των απαγωγέων έχει ανοιχθεί πλήρως, όμως κάποιοι στάθηκαν πραγματικά τυχεροί και ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τα ονόματά τους είναι σχεδόν ένα προς ένα στο κάδρο των Αρχών. Το ξέρουν και οι ίδιοι. Ακόμα και σε μία ανώνυμη επιστολή που έφθασε πρόσφατα στα χέρια της ΕΛΑΣ κατονομάζονται. Τους ξέρουν και άλλοι. Όμως, όπως προαναφέρθηκε, στάθηκαν τυχεροί.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όταν δίνεις προτεραιότητα να σώσεις μία ανθρώπινη ζωή» σχολίασε αξιωματικός, άριστος γνώστης της υπόθεσης. Τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα παραμένουν ποινικά αλώβητα αν και τα ονόματά τους φιγουράρουν στη δικογραφία. Έβλεπαν τις κινήσεις τους, τις συνωμοτικές συναντήσεις τους…Έβλεπαν, έβραζαν μέσα τους, αλλά δεν μπορούσαν να επέμβουν. Περιγράφουν με ακρίβεια τον καταλυτικό ρόλο Ρεθυμνιώτη με βαρύ ποινικό παρελθόν, την εμπλοκή άλλου Κρητικού από την περιοχή των Σφακίων αλλά και τον ρόλο ποινικού από την Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει το κομμάτι του εξοπλισμού με τις ενδοεπικοινωνίες των απαγωγέων.

Μέχρι στιγμής οι κατηγορούμενοι στην απαγωγή ανέρχονται στους 13 εκ των οποίων οι 9 είναι προφυλακισμένοι. Κάποιοι έχουν ομολογήσει. Ισχυρίζονται ότι έμπλεξαν άθελα τους και ορισμένοι «συναγωνίζονται» για το ποιος μαγείρευε καλύτερα φαγητά στον απαχθέντα ή για το ποιος είχε έρθει πιο κοντά στον επιχειρηματία.

Ισχυρίζονται ότι έφθασαν στο σημείο να διακινδυνεύσουν την ίδια τους τη ζωή για να τον σώσουν. Άλλοι εξακολουθούν να εμφανίζονται αρνητικοί και να κρατούν στο στόμα τους κλειστό, κάποιοι σφυρίζουν «κλέφτικα» και κάποιοι άλλοι δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις σε σχέση με αποτυπώματα που έχουν βρεθεί σε κρίσιμα σημεία (μονωτικές ταινίες, επιστολές κλπ), επιμένοντας ωστόσο ότι δεν έχουν καμία συμμετοχή.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι τρεις-τέσσερις κατηγορούμενοι συμμετείχαν εξ αρχής στο κόλπο της απαγωγής. Κάτι όμως που δεν φαίνεται να συμμερίζεται η κοινή γνώμη που θεωρεί ότι συνελήφθησαν οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας. «Τα φαινόμενα απατούν» σχολιάζει αξιωματικός.

Πηγή: patris.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap