Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Ανησυχία στην Κρήτη για τη μετάλλαξη κορονοϊού που εντοπίστηκε στο νησί

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές έπειτα από τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στην Κρήτη. Η μετάλλαξη ανιχνεύθηκε σε τρεις μόνιμους κατοίκους του Ηρακλείου, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό ταξιδιού ενώ η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το «αόρατο» στέλεχος φαίνεται έχει βρεθεί στη Ρωσία και τη Νορβηγία και η ανησυχία των ειδικών έγκειται στην ανθεκτικότητά του στα εμβόλια. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει βεβαιότητα πως τα εμβόλια που έχουν ήδη αναπτυχθεί, είναι αποτελεσματικά απέναντι στο συγκεκριμένο στέλεχος.

«Είναι ένα στέλεχος, το οποίο φαίνεται να είναι τροποποιημένο, να διαφέρει από τα άλλα. Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τη συμπεριφορά του, αν είναι πιο μεταδοτικό», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ενώ ο καθηγητής Κλινική Ιολογίας μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό υπογράμμισε πως είναι μια «μετάλλαξη που δυνητικά θα μπορούσε να διαφύγει του ανοσοποιητικού συστήματος και γι’ αυτό χρειάζεται περαιτέρω προσοχή».

Πηγή: ethnos

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap