Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Ανακύκλωση–Διαλογή στην Πηγή–Κυκλική Οικονομία: Αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε τον κόσμο!

Δημοσιεύτηκε

στιςΣυνεχίζονται με αμείωτη ένταση και το καλοκαίρι, οι δράσεις προώθησης της ανακύκλωσης και της μεθόδου διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή που δημιουργούνται, από την Χαλκιαδάκης Α.Ε. Η μεγάλη Κρητική εταιρεία συμμετέχει από το 2003 στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και μάλιστα με θεαματικά αποτελέσματα, αφού η χρηματική της εισφορά μέχρι τον Ιούνιο του 2019, αντιστοιχεί στην αγορά 1.931 μπλε κάδων ανακύκλωσης ή 6 απορριμματοφόρων ανακύκλωσης!

Η εταιρεία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης,  φροντίζει στην πράξη για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος, μειώνοντας όλο και περισσότερο το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Για το 2018, σε συνεργασία με τους πελάτες της, πέτυχε:

 

 

  • Ανακύκλωση Λαδιού: 27.764 lt
  • Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών: 4.260 kg
  • Ανακύκλωση Λαμπτήρων : 387,8 κιλά
  • Ανακύκλωση Μπαταριών : 1.126,3 κιλά
  • Ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού: 1.234 τόνους

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διαδικασία renderingγια τα ζωικά υπολείμματα, η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων τελάρων για τη διακίνηση της μαναβικής, η προώθηση της τσάντας πολλαπλών χρήσεων, η εγκατάσταση του 2ουφωτοβολταϊκού πάρκου σε στέγη καταστήματός της και το συνολικό πλάνο ελαχιστοποίησης των απορριμμάτων της.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης όλης της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με στόχο να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενίσχυση του μηνύματος προώθησης της κυκλικής οικονομίας, προσφέροντας χρηστικά δώρα στους πελάτες της.

Αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη εκδηλώσεις στα καταστήματα της εταιρείας σε Χανιά, Ρέθυμνο, Μοίρες, Τυμπάκι, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Νεάπολη, Ιεράπετρα και Σητεία. Για το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συνεχιστούν οι διαγωνισμοί μέσα από τη σελίδα των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στο Facebook, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κερδίσουν διάφορα δώρα που ενισχύουν την ανακύκλωση. Τέλος, για το Σεπτέμβριο, σχεδιάζονται εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την ανακύκλωση για το προσωπικό της εταιρείας.

Περισσότερα στοιχεία για το ευρύτερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε. μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.xalkiadakis.gr/el/etairiki-euthini-plirofories

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση etem
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap