Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Αυτός είναι ο Κρητικός που τερμάτισε τον πιο δύσκολο αγώνα αντοχής στον κόσμο! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στη Νάξο ο αγώνας Spartan AGOGE, που όπως μπορεί να καταλάβει από την ελληνική του ονομασία «Σπαρτιατική αγωγή», πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους και ακραίους αγώνες αντοχής στον κόσμο σε κάποια από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης.

Μεταξύ των 57 αθλητών που συμμετείχαν από κάθε γωνιά του κόσμου, ΗΠΑ, Ν. Αφρική, Ιαπωνία, Βραζιλία, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, ένας Χανιώτης γυμναστής από τις Καλύβες, ο Γιώργος Πετρουλάκης, ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος για την χώρα μας και κατάφερε τελικά να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση και δοκιμασία που αντιμετώπισε, σε αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από τα προηγούμενα events σε Σινικό Τείχος και Nαμίμπια.

Και φυσικά δεν μιλάμε για μια και δύο δοκιμασίες, αφού μέσα σε 60 ώρες οι συμμετέχοντες, σε αυτή κλήθηκαν κάτω από… σπαρτιατική πειθαρχία να δείξουν τις ικανότητές τους σε τεστ επιβίωσης, κυνηγιού, σωματικών-πνευματικών αντοχών, αλλά και κοινωνικών δεξιοτήτων δεξιότητες.

«Ξεκινήσαμε οι δύο ομάδες Ποσειδώνας και Δίας, με τα μάτια δεμένα σαν να μας έχουν πιάσει αιχμάλωτους στο Ιράκ… Επί 36 ώρες έπρεπε να καταναλώσουμε γύρω στις 800 θερμίδες με πάρα πολύ περπάτημα, κολύμπι, και άλλες διαφορετικές δοκιμασίες που σου υπαγορεύουν οι διοργανωτές, σε μία περιπέτεια ζωής που διαρκεί 60 ώρες και δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Την τελευταία μέρα για περίπου ήμασταν σε μία φάρμα, όπου υποβληθήκαμε σε κάποιες δοκιμασίες τύπου survivor, όπως πχ να μαζέψουμε ελιές, να χτίσουμε ένα τείχος, με έπαθλο μια.. μπουκια φαί! Ή έπρεπε να κλέψεις κάποια σημαιάκια από αντιπάλους, και μαζί με τα σημαιάκια, όποιος μπορούσε, επιτρεπόταν να κλέψει και φαγητό. Όμως αν κάποιος σου πρόσφερε κάτι, δεν μπορούσες να το πάρεις, γιατί αυτό οδηγούσε στον αποκλεισμό» τόνισε στο zarpanews o Χανιώτης γυμναστής, έπειτα από την 3η και πιο δύσκολη συμμετοχή του σε τέτοιους είδους δοκιμασίες σε Ελλάδα και Αυστραλία.

Στο νησί των Κυκλάδων, ο νιόπαντρος Χανιώτης, κλήθηκε, όπως και άλλοι συμμετέχοντες πολλές φορές να υπερβεί τον εαυτό και πέρα από τα εμπόδια που υπήρχαν (τεχνητά ή φυσικά), έπρεπε όχι απλά να εξαντλήσει τα όρια των δυνάμεών του, αλλά να τα ξεπεράσει, σε ένα αδιάκοπο τεστ επιβίωσης και πάθους, σε ένα σκληρό, αλλά όμορφο ταξίδι αυτοανακάλυψης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zarpanews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap