Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Αφρικανική σκόνη και αύριο στην Κρήτη – Τι συμβουλεύει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Καθησυχαστική εμφανίστηκε μιλώντας στο neakriti.gr η κ. Ελένη Καργάκη από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με το ζήτημα της αφρικανικής σκόνης και τη συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Όπως επεσήμανε η κ. Καργάκη, μπορεί σε αρκετές περιοχές (κυρίως της Δυτικής Κρήτης) να καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας (27/3) υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων, ωστόσο, όποτε σημειώθηκε υπέρβαση των σχετικών ορίων, το επίμαχο φαινόμενο δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

Όπως μας εξήγησε αρμοδίως, για να εκδοθεί ειδική σύσταση προς τον πληθυσμό ούτως ώστε να παραμείνει στο σπίτι του, να αποφύγει τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους κ.λπ., θα πρέπει η συγκέντρωση των σωματιδίων να διατηρηθεί πάνω από το σχετικό όριο, επί μακρόν (κάτι το οποίο δεν συνέβη).

Όπως και να έχει, οι αρμόδιοι επιστήμονες παρατηρούν συνεχώς το υπό εξέλιξη φαινόμενο, ωστόσο, συνιστούν ψυχραιμία.

Πως η αφρικανική σκόνη κάλυψε την Ελλάδα

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση της αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα, με πολλές περιοχές να είναι «πνιγμένες» με την σκόνη από… Σαχάρα.

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα θα δείξει τα δόντια της και αύριο στην Ελλάδα, με τα φαινόμενα να υποχωρούν την Παρασκευή, αλλά να επανέρχονται από Δευτέρα.

Για αύριο Πέμπτη η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκόνης παρατηρείται προς την Ήπειρο.

Στο Χ πρώην Twitter χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες με την αφρικανική σκόνη από διάφορες περιοχές της χώρας.

Δείτε τις εικόνες με την αφρικανική σκόνη

Το meteo ανέβασε επίσης μια φωτογραφία που δείχνει την σκόνη από την Σαχάρα:

Θερμοκρασίες ρεκόρ σήμερα στην Κρήτη – 32,5 °C στο κέντρο των Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version