Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

470 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.206 νέα κρούσματα κορονοϊού, 16 νεκρούς και 258 διασωληνωμένους.

Από αυτά,  τα 470 εντοπίστηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα, 222 στο Ηράκλειο, 142 στα Χανιά, 86 στο Ρέθυμνο, 20 στο Λασίθι.

103% αύξηση του ιικού φορτίου στα Χανιά

Σταθερό το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Αττικής, αυξητικές μεταβολές σε Χανιά και Ιωάννινα και πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των οκτώ από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα από 9 έως 15 Αυγούστου.

Οι καθαρά πτωτικές τάσεις κυμάνθηκαν από -55% στην Αλεξανδρούπολη έως -72% στο Ρέθυμνο, ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις στο Βόλο (-28%) και στο Ηράκλειο (-25%).

Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στον ‘Αγιο Νικόλαο (-10%) και στην Περιφέρεια Αττικής (+2%). Αντίθετα, αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν σε δύο από τις δέκα περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στα Χανιά (+103%) και στα Ιωάννινα (+260%).

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 9-15 Αυγούστου, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με μη στατιστικά σημαντική μεταβολή (+2%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 2-08 Αυγούστου.

Λάρισα: Παρατηρήθηκε μείωση (-59%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Βόλος: Παρατηρήθηκε μείωση (-28%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Ηράκλειο: Καταγράφηκε οριακή μείωση (-25%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Χανιά: Συνεχίσθηκε η τάση αύξησης (+103%), του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ρέθυμνο: Καταγράφηκε σχετική μείωση (-72%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

‘Αγιος Νικόλαος: Καταγράφηκε οριακή και μη στατιστικά σημαντική μείωση (-10%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

Ξάνθη: Παρατηρήθηκε μείωση (-58%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Αλεξανδρούπολη: Παρατηρήθηκε μείωση (-55%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Ιωάννινα: Το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+260%).

4.206 νέα κρούσματα και 16 νεκροί σε όλη τη χώρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου του κοροναϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.206, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 543.749 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 135 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.524 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.253 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 258 (61.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.885 ασθενείς. Οι εισαγωγές3 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 218 (ημερήσια μεταβολή -2.68%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 234 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε επίσης: Νοσηλεύτρια στην Κρήτη έδειξε ψευδές θετικό self test για να μην εμβολιαστεί

Βόμβα του διευθυντή ΜΕΘ Βενιζέλειου: «Θα ζήσουμε χειρότερα από το Μπέργκαμο αν δεν εμβολιαστούμε»

Σοκαριστικά είναι τα όσα αναφέρει ο διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης για το ενδεχόμενο μη εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας κατά του κορονοϊού.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, προειδοποιεί σε ανάρτησή του στο Facebook πως ήδη οι κλινικές και τα κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν πληρότητα σχεδόν 100%.

Δείτε περισσότερα εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ