Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

32 νεκροί στην Κρήτη – Aπανωτά θανατηφόρα τροχαία

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Με αίμα βάφτηκαν ξανά οι δρόμοι της Κρήτης με το νησί να «πληρώνει» βαρύ φόρο αίματος μετά τα απανωτά τροχαία δυστυχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του cretapost, 32 άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους σε θανατηφόρα τροχαία από την αρχή της χρονιάς, με τη νεότερη εξ αυτών να είναι μόλις 15 ετών. Σημειώνεται ότι το 2019 ήταν 49 τα θύματα στην άσφαλτο της Κρήτης.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα συμβαίνουν σε επαρχιακούς δρόμους και όχι στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, όπως θα περίμενε κανείς.

Ειδικότερα, περισσότερα από 6 θανατηφόρα τροχαία έχουν γίνει στον ΒΟΑΚ ενώ παραπάνω από τα τριπλάσια και συγκεκριμένα περισσότερα από 18 έχουν συμβεί σε επαρχιακούς δρόμους του νησιού.

Διασωληνωμένος και σε καταστολή ο 22χρονος

Ακόμα ένας νεαρός δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Επί τρίτη ημέρα συνεχίζει τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ο 22χρονος μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με ταξί σε διασταύρωση στην περιοχή της Χρυσοπηγής.

«Ο νεαρός φέρει θλαστικά τραύματα στο μαλακό κρανίο και το θώρακα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» ανέφερε στο cretapost ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέας.

«Ανησυχία και προβληματισμός για τα τροχαία»

Παράλληλα, ο κ. Μπέας σχολίασε με τα πλέον ζοφερά χρώματα την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη ενώ έδωσε και την δική του εξήγηση αναφορικά με τα αίτια που προκαλούν τα τροχαία δυστυχήματα στο νησί μας.

Επίσης εξήγησε ότι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η αιματοχυσία στο νησί είναι «ο σεβασμός των νόμων, των ορίων ταχύτητας, ο σεβασμός στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να έχουμε πάντα κατά νου ότι δεν πίνουμε όταν οδηγούμε και πάντα φοράμε ζώνη ασφαλείας και κράνος», επισήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην τεράστια πίεση που δέχονται τα ΤΕΠ, οι Χειρουργικές κλινικές αλλά και η ΜΕΘ όταν καλούνται να χειριστούν τροχαία ενώ έδωσε και την παράμετρο της «συναισθηματικής φόρτισης» των ιατρών.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «οι γιατροί δέχονται τεράστια συναισθηματική πίεση όταν έχουν να διαχειριστούν νεκρά παιδιά. Πώς ενημερώνεις τους συγγενείς ότι το παιδί τους κατέληξε μετά από ένα τροχαίο;», διερωτάται μέσα από την πολυετή εμπειρία του ο χειρουργός Γ. Μπέας.

Τέλος, ανέφερε ότι «προτάσσει την ατομική ευθύνη όλων μας και την κοινή λογική, το χρέος που έχουμε απέναντι στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version