Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Το καλύτερο Ράλλυ Κρήτης όλων των εποχών

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
“Mετά από χρόνια δουλειάς, είδαμε το Ράλλυ Κρήτης εκεί που του αρμόζει να είναι…”

Όσο ιδανικά ολοκληρώθηκε η περυσινή χρονιά για το πλήρωμα των Γιώργο Αναπολιωτάκη- Θανάση Τσιούκα με την ανάδειξη τους σε Πρωταθλητές Ελλάδας στο Κύπελλο Ασφάλτου , άλλο τόσο ιδανικά ξεκίνησε η νέα με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη γενική κατάταξη του Ράλλυ Κρήτης που εντάσσεται πλέον στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου. «Η περσινή χρονιά πραγματικά ήταν η καλύτερη για το πλήρωμα και την ομάδα.

Άλλαξαν κάποια πράγμα, ήρθαν νέοι μηχανικοί οι οποίοι έχουν σκύψει πάνω από το αυτοκίνητο, έχουν βοηθήσει πολύ και αυτοί είναι οι ήρωες. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα ομαδικό άθλημα και δεν μπορεί ο κόσμος να ξέρει την δουλειά που γίνεται σε ένα αυτοκίνητο, για να τρέξει αυτά τα 50-60 λεπτά», δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ο πολυνίκης του Ράλλυ Κρήτης Γιώργος Αναπολιωτάκης που μετρά στο ενεργητικό του έξι τίτλους!
Σε ότι αφορά τη φετινή διοργάνωση ο έμπειρος οδηγός μιλάει με τα καλύτερα λόγια, χαρακτηρίζοντας το 40ο Ράλλυ Κρήτης ως το καλύτερο όλων των εποχών… «Το φετινό Ράλλυ Κρήτης ήταν πραγματικά το καλύτερο όλων των εποχών. Ακούσαμε εγκωμιαστικά σχόλια ακόμη και από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας που είπε ότι οι παροχές του ΑΟΚ σε συνδυασμό με την Κρήτη TV και η προβολή του ήταν σε άριστο επίπεδο. Ήταν ένα βήμα που έδειξε ότι θα είμαστε και του χρόνου στο Πανελλήνιο και ευελπιστούμε να δούμε και ακόμα περισσότερα άτομα».
Ο Γιώργος Αναπολιωτάκης έχοντας και την εικόνα άλλων αγώνων σε Πανελλήνιο επίπεδο μίλησε και για το στήσιμο του Ράλλυ Κρήτης που έφτασε σε πολύ υψηλά στάνταρς. «Νομίζω ότι μετά από χρόνια δουλειάς, είδαμε το Ράλλυ Κρήτης εκεί που του αρμόζει να είναι.Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Είχαμε πολύ καλό στήσιμο στον αγώνα, η ασφάλεια ήταν στο υψηλότερο επίπεδο από οποιοδήποτε άλλο αγώνα στην Ελλάδα και όλα ήταν στη θέση τους. Οι θεατές ήταν πειθαρχημένοι, η Λέσχη έκανε άψογη δουλειά ενώ είχαμε και κάτι πρωτοποριακό, το Gps Tracking. Η δυνατότητα αυτή, υπάρχει μόνο σε Παγκόσμιου αγώνες και στο Ράλλυ Ακρόπολης . Είναι πολύ σημαντικό γιατί πέρα από τον κόσμο που μπορεί να δει που είναι κάθε αυτοκίνητο, η Λέσχη ξέρει αν πάσα στιγμή ότι κάθε αυτοκίνητο βρίσκεται στην πορεία του και τα πληρώματα είναι ασφαλή».

Εντυπωσιακή η νυχτερινή διαδρομή
Ο Γιώργος Αναπολιωτάκης αναφέρθηκε και στην ειδική, νυχτερινή διαδρομή που ήταν μία ακόμη καινοτομία στο φετινό Ράλλυ Κρήτης και για την οποία ορισμένα πληρώματα διατηρούσαν μία επιφύλαξη λόγω του άγνωστου του πράγματος… «Η νυχτερινή ειδική διαδρομή δεν ήταν πρωτόγνωρη για μένα. Τη ζω και στην υπόλοιπη Ελλάδα και ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Κάποιοι ίσως την φοβήθηκαν αλλά τελικά τα σχόλια ήταν θετικά, από θεατές και κριτές και όπως είδατε ήταν και η ειδική που είχε τον περισσότερο κόσμο».
Για το πλήρωμα Αναπολιωτάκη- Τσιούκα λοιπόν το 40ο Ράλλυ Κρήτης ήταν το ξεκίνημα μίας νέας χρονιάς, γεμάτη αγωνιστικές προκλήσεις : «Για εμάς δούλεψαν όλα τέλεια. Δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα και ήταν από τους λίγους αγώνες που ήμασταν σαν… ΙΧ. Είχαμε προετοιμαστεί για αυτό, δεν ήταν εύκολος αγώνας, ήταν μεγάλος Νομίζω ότι τα παιδιά από το Ρέθυμνο (Αλυγιζάκης), τα Χανιά (Περουλάκης) και το Ηράκλειο (Κακεπάκης) έχουν ανεβάσει τον πήχη και αυτό θα φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στα βουνά. Στην Κρήτη, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά. Πήραμε τον πήχη από τους παλαιότερους, τον Κατσανέβα και τον Ρουσσάκη και τον έχουμε πάει ακόμη ψηλότερα».

Πρόσκληση από Ισπανία
Το Seat Ibiza που διαθέτουν οι Αναπολιωτάκης- Τσιούκας είναι ιδιαίτερο και πολύ δυνατό, γεγονός που οδήγησε και στην πρόσκληση που δέχθηκε χθες το επιτυχημένο πλήρωμα ώστε να λάβει μέρος στο Rally Festival που θα γίνει κοντά στην Ονδούρα 10-12 Μαϊου.

Πηγή: neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ