Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Σε έξαρση η γρίπη στην Κρήτη-Πόσο θα κρατήσει ακόμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Με φόντο τις δυσοίωνες διαπιστώσεις των επιστημόνων και την…ταλαιπωρία των ασθενών από τη γρίπη, η «επέλαση» της στην Ελλάδα, αναμένεται να συνεχιστεί για καιρό ακόμη!

Ο κύκλος μάλιστα της φετινής εποχικής γρίπης δεν προβλέπεται να ολοκληρώσει τον κύκλο του πριν από τα μέσα Μαρτίου. Τα ως τώρα κρούσματα εκδηλώνουν πολύ υψηλά επίπεδα πυρετού, που φθάνει ως και το 40, ενώ τα συμπτώματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες ομάδες πληθυσμού να παραμένουν έγκλειστες για διάστημα ακόμα και μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας, με συνέπεια να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εργασιακές τους υποχρεώσεις εργασίας τους.

«Βλέπουμε από τον αριθμό των ασθενών μας την προηγούμενη περίοδο μία πολύ μεγάλη αύξηση περιπτώσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά» αναφέρει ο παθολόγος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Γιώργος Ροδιτάκης στην «Πατρις».

Όπως εξηγεί η πιθανή αιτία γι’ αυτή την αυξητική τάση στην εκδήλωση των συμπτωμάτων είναι οι ακραίες συνθήκες που επικράτησαν τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για βεβαιότητα ως προς την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ωστόσο μπορούμε να αποδώσουμε το φαινόμενο εκδήλωσης τους πολύ νωρίτερα από το φυσιολογικό στις καιρικές συνθήκες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή:creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ