Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ο Κρητικός που τα “έβαλε” με πειρατές της Σομαλίας | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν βρει επαγγελματική στέγη σε εταιρείες ασφαλείας που ως έργο τους έχουν την προστασία από τους πειρατές. Ανάμεσά τους και ένας κρητικός, ο Κώστας Κεφάλας από το Ηράκλειο που  εγκατέλειψε τη δουλειά του ηλεκτρονικού και έχοντας εκπαιδευτεί στις ειδικές  δυνάμεις, βρέθηκε μακριά από το Αιγαίο,  σε ξένες και επικίνδυνες θάλασσες.

Εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία. Στιγμές δράσης και έντασης, πάνω σε τανκερ  ή φορτηγά πλοία που μεταφέρουν πρώτες ύλες και μπαίνουν στο στόχαστρο πειρατών και προβλήθηκαν μέσα από την ΚΡΗΤΗ-TV

 

Το επικίνδυνο τρίγωνο που κλείνει τη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας, της Ινδίας και της διώρυγας του Σουέζ εδώ και χρόνια είναι ένα στοίχημα που δίνουν καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο όχι μόνο χιλιάδες  ναυτικοί αλλά και το προσωπικό ασφαλείας των πλοίων που με τα όπλα κάνει βάρδιες για να αποκρούσει τους πειρατές.

Ο Κώστας Κεφάλας ,εκπαιδευμένος  στις Ειδικές Δυνάμεις, το  2012 με δεδομένα τα προβλήματα που δημιούργησε  η κρίση, εγκατέλειψε την εργασία του ηλεκτρονικού και αναζήτησε νέα επαγγελματική πορεία, καταλήγοντας υπεύθυνος ασφαλείας σε τάνκερ που έργο του είναι να τα προστατεύει από τους πειρατές.

Από το 2012 μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο τουλάχιστον 5 μήνες, τους διανύει πάνω σε ένα πλοίο, οπλισμένος και έτοιμος να αποκρούσει οποιαδήποτε απειλητική κίνηση.

Η εκπαίδευση του όπως λέει είναι ικανή να τον βοηθήσει να αποτρέψει τον κίνδυνο, πολλές φορές όμως η σκέψη του ταξιδεύει και ο φόβος αλλά και η νοσταλγία  τον κυριεύει.

Μετά από 4 χρόνια εργασίας χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο του ο 38χρονος ξέρει καλά πως δεν θα μπορεί για πάντα να εργάζεται υπό αυτές τις συνθήκες. Μάλλον θα είχε εγκαταλείψει αυτή τη δουλειά αν στην Ελλάδα μπορούσε να βρει όπως λέει, τρόπο να μεγαλώσει όπως επιθυμεί τα παιδιά του.

Όσα χιλιόμετρα όμως και να ταξιδέψει,  όποιες και αν είναι όσο υψηλές και αν είναι οι αμοιβές, το αίσθημα ότι λείπεις από τον τόπο σου και την οικογένειά σου, είναι η πιο σκληρή μάχη που έχεις να δώσεις καθημερινά.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Πηγή:neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ