Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: «Έσπασε» τα ισόβια για «συμβόλαιο θανάτου»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχος με ελαφρυντικά, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση για την εκτέλεση “συμβολαίου θανάτου” σε βάρος συμπατριώτη του, ένας 30χρονος άντρας αλβανικής καταγωγής από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Σημειώνεται ότι ο άντρας είχε καταδικαστεί ισόβια τόσο στο πρωτόδικο δικαστήριο, όσο και στο εφετείο. Στη συνέχεια με αναίρεση του Αρείου Πάγου η υπόθεση επανήλθε στις δικαστικές αίθουσες.

Με τη χθεσινή απόφαση (8/2), όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα και αφού ήδη έχει εκτίσει 12 χρόνια στη φυλακή (η δολοφονία είχε γίνει το 2006 στη Σητεία) αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Επίσης αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε και άλλος ένας Αλβανός πολίτης ο οποίος είχε καταδικαστεί επίσης ισόβια ως ηθικός αυτουργός.

Ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε πληρώσει “συμβόλαιο θανάτου” προκειμένου να δολοφονηθεί ο άντρας της αδελφής του, καθώς τον θεωρούσε ένοχο για το θάνατο της το 2005.

Ο 30χρονος και άλλος ένας συμπατριώτης του πήραν από 50.000 ευρώ προκειμένου να σκοτώσουν τον άλλο Αλβανό πολίτη, όπως και έγινε τον Οκτώβρη του 2006 στη Σητεία χρησιμοποιώντας μαχαίρι και γεωργικό εργαλείο.

Ο 30χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του αλλά ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Οι δικηγόροι του Σ. Κεχαγιόγλου και Χ. Μαρκογιαννάκης επισήμαναν πως πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ότι στη συνέχεια στη φυλακή είχε άψογη διάγωγη, και όταν συμπλήρωσε τα 10 χρόνια φυλάκισης πήρε 7 άδειες ολίγων ημερών και σε όλες επέστρεψε πίσω στη φυλακή.

Το δικαστήριο τελικά έκανε δεκτά τα επιχειρήματα της υπεράσπισης και “έσπασε” τα ισόβια δεσμά καταδικάζοντας τον 30χρονο σε 18 χρόνια φυλακή.

Επίσης ο καταδικασμένος σε ισόβια για ηθική αυτουργία τελικά κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών καθώς η δικηγόρος του κ. Μ. Παπαδάκη παρουσίασε στοιχεία με βάση τα οποία το θύμα είχε δεχθεί απειλές και από άλλα πρόσωπα με τα οποία είχε διενέξεις και πουθενά δεν προέκυπτε ενοχή του εντολέα της.

Οι συγγενείς του θύματος αποδοκίμασαν έντονα τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, επικράτησε μεγάλη ένταση και τελικά απομακρύνθηκαν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ