Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Καμήλες μέσα στην πόλη του Ηρακλείου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι μια εικόνα που προκαλεί έκπληξη! Μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, στα τέλη του 19ου αιώνα, καμήλες ως μεταφορικό μέσον!

Η φωτογραφία υπάρχει στα αρχεία του Γάλλου αξιωματικού Emille Destelle, που παρουσιάσαμε πρόσφατα.

Ο Γάλλος συνταγματάρχης , Emille Destelle, υπηρέτησε στον διεθνή στρατό της Κρήτης από την τελευταία περίοδο της Τουρκοκρατίας, τον Μάρτιο του 1897, μέχρι και τα μέσ σχεδόν της περιόδου της Κρητικής Πολιτείας. Αρχικά στο τμήμα του Λασιθίου και στη συνέχεια στο κέντρο της διοίκησης, στα Χανιά. Στη συλλογή του υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός φωτογραφιών από το νησί εκείνη της περιόδου, που τράβηξε ο ίδιος, ενώ, καθώς ήταν και ζωγραφικό ταλέντο, ζωγράφισε πίνακες με τοπία του νησιού.

Ο Destelle, προς τιμήν του οποίου υπάρχει δρόμος στην πόλη του Αγίου Νικολάου, γεννήθηκε το 1856 και πέθανε το 1944. Έζησε στην Κρήτη 7 χρόνια, μαζί με την οικογένειά του, ενώ μερικά παιδιά του γεννήθηκαν στο νησί.

Τα αρχεία του, που δόθηκαν πλέον ελεύθερα στο διαδίκτυο περιλαμβάνουν, εκτός από τις φωτογραφίες και τους πίνακες, το προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε στο νησί, καταγράφοντας τα μικρά και πιο σημαντικά γεγονότα.

Υπάρχουν φωτογραφίες από τη ζωή του διεθνούς στρατού, εικόνες των πόλεων της Κρήτης, αλλά και της οικογένειάς του, που κι αυτές είναι αληθινά κειμήλια!

kamiles-iraklio

 

 

Πηγή: candianews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ