Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Αυτός είναι ο γοητευτικός Κρητικός ηθοποιός του Μπρούσκο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιάννης Κουκουράκης είναι ένας άνθρωπος πολυπράγμων, ένα ανήσυχο πνεύμα που δεν σταματά να μαθαίνει, να μελετά και να δημιουργεί. Σίγουρα όταν τον δεις για πρώτη φορά θα εντυπωσιαστείς από το ύψος του (σ.σ είναι 1.90) και από την εμφάνιση του, όμως μιλώντας μαζί του, θα δεις ότι ο Γιάννης είναι πολλά παραπάνω από ένας γοητευτικός άντρας.

Ο Γιάννης είναι φύσει άνθρωπος της τέχνης, καθώς γράφει σενάρια, σκηνοθετεί, είναι ηθοποιός και μοντέλο. Ένας γνήσιος Χανιώτης, που δεν ξεχνά τον τόπο που μεγάλωσε και που με κάθε ευκαιρία ανεβάζει παραστάσεις στην πόλη του. Άνθρωπος με ευαισθησίες, φιλόζωος και λάτρης της κολύμβησης ο Γιάννης, είναι τρανταχτό παράδειγμα των νέων που δεν σταματούν να κυνηγούν το όνειρο τους και φυσικά ανταμείβονται γι’ αυτή τους την προσπάθεια.

Φέτος και το 2017, τον απολαμβάνεις καθημερινά στο «Μπρούσκο» καθώς ενσαρκώνει τον ρόλο του «Αλέξη», ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή της Αναστασίας. Με αφορμή τη συμμετοχή του στο επιτυχημένο σήριαλ, ο Γιάννης μίλησε στο zarpanews.gr:

img_6769

Ας τα πάρουμε από την αρχή, πες μας πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;
Στο τέταρτο έτος της σχολής, (σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων), αποφάσισα ότι αυτός ο κλάδος δεν με ενδιαφέρει και έτσι τυχαία, χωρίς να το σκεφτώ πολύ σοβαρά, έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό. Είχα την τύχη να με επιλέξουν, και έτσι ξεκίνησε για μένα το ταξίδι στην υποκριτική. Τα ωραιότερα πράγματα στην ζωή μου ήρθαν χωρίς πολλές σκέψεις, ήρθαν από μόνα τους.

Τι σε σαγηνεύει στην υποκριτική;
Μου αρέσει ότι κάθε φορά μπορώ να υποδυθώ έναν διαφορετικό χαρακτήρα, μια διαφορετική προσωπικότητα. Σε κάθε σενάριο που παίρνω στα χέρια μου είτε θεατρικό είτε τηλεοπτικό, προσπαθώ να καταλάβω, τι θέλει να πει ο σεναριογράφος, να μπω στο μυαλό του την στιγμή που έγραφε τον κάθε ρόλο και να αποδώσω τα μέγιστα. Μπορεί να ακουστεί αστείο, αλλά ακόμα και σε έργα που γράφω εγώ όταν διαβάζω τον ρόλο μου, προσπαθώ να μπω στο μυαλό μου και στην σκέψη που είχα όταν αποτύπωνα τις ιδέες μου στο χαρτί.

Αν σου έλεγαν να επιλέξεις ανάμεσα σε υποκριτική, σκηνοθεσία και σεναριογραφία τι θα προτιμούσες;
Ομολογώ ότι είναι μια δύσκολη απάντηση, καθώς το κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του μαγεία, τον διαφορετικό του κόσμο. Σε κάθε ένα από αυτά, βάζω ένα διαφορετικό κομμάτι του εαυτού μου. Το πιο «εύκολο» σχετικά, από αυτά τα τρία είναι η υποκριτική, σου δίνουν ένα ρόλο, μαθαίνεις τα λόγια σου παίζεις και τέλος. Η σεναριογραφία είναι πιο δημιουργική, αποτυπώνεις στο χαρτί τις σκέψεις σου και πλάθεις ένα δικό σου κόσμο, τον οποίο τον κόβεις και τον ράβεις όπως θέλεις.

Εγώ για παράδειγμα ποτέ δεν γράφω έργα δυσνόητα που απευθύνονται σε λίγους και ο άλλος θέλει λεξικό για να τα καταλάβει (γέλια). Απευθύνομαι στον απλό κόσμο, ο οποίος θα δώσει το υστέρημα του για να δει κάτι κατανοητό, κάτι που θα τον κάνει να ξεχαστεί από τα προβλήματα και την καθημερινότητα του. Το θέατρο πρέπει να είναι μορφή διασκέδασης, προσιτή για όλους. Η σκηνοθεσία, είναι ότι ουσιαστικά παίρνεις στα χέρια σου ένα καμβά, και του δίνεις σάρκα και οστά. Σίγουρα, δεν μπορώ να επιλέξω ένα από όλα.
img_8045koukourakisΤο μόντελινγκ πώς προέκυψε στην ζωή σου
Αν σου πω ότι και αυτό ήρθε τυχαία (γέλια). Ειλικρινά, νιώθω πολύ τυχερός για τις δουλειές που έχω κάνει και που κάνω αυτή την στιγμή, όλα ήρθαν την κατάλληλη στιγμή. Το μόντελινγκ προέκυψε κατά τύχη, και δε σου κρύβω ότι είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, καθώς κάθε φορά καλούμαι να ενσαρκώσω έναν διαφορετικό ρόλο, ανάλογα με τα ρούχα που φοράω, είναι και αυτό λοιπόν ένα κομμάτι της ηθοποιίας.

Για ένα διάστημα είχες επιστρέψει στα Χανιά και ανέβασες τρεις δικές σου παραστάσεις, το «Εις μνήμην», τον «Πύργο» και το «Φυτό».
Στα Χανιά, έμεινα ενάμιση χρόνο, ήταν μια περίοδος που ήθελα να ανεβάσω τα έργα μου και τα Χανιά ήταν ένα πραγματικό crush test, για εμένα. Έχοντας μεγαλώσει σε χωριό (Ταυρωνίτης), ο κύκλος μου ήταν μικρός, οπότε είπα ότι ο πιο αντικειμενικός τόπος, είναι τα Χανιά, γιατί δεν είχα γνωστούς, δεν με ήξερε κανείς, έπρεπε να ξεκινήσω από το μηδέν, αλλά τα πράγματα θα γίνονταν πιο γρήγορα από το να ανέβαζα τις παραστάσεις στην Αθήνα. Εδώ σκέφτεσαι κάτι, το οργανώνεις και υλοποιείται μέσα σε λίγους μήνες ενώ στην Αθήνα μπορεί να σου πάρει και ένα χρόνο. Είμαι τυχερός, και τα Χανιά μου έδωσαν μια σημαντική ευκαιρία, ήμουν άγνωστος και κινήθηκα με ένα άγνωστο έργο. Ο κόσμος αγκάλιασε και τα τρία έργα και υπήρχαν άνθρωποι που ήρθαν και δύο και τρεις φορές στην ίδια παράσταση, και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτό. Και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο κόσμος των Χανίων, είναι πάρα πολύ δεκτικός και θετικός απέναντι στο καινούριο και απέναντι στο θέατρο.
img_8043koukourakisΣτιγμιότυπο από το «Μπρούσκο»

Πώς νιώθεις όταν γράφεις;
Μέσα από την γραφή, βρίσκω τον εαυτό μου, βρίσκω τις ισορροπίες μου και γαληνεύω. Όταν γράφω κάτι και έχει απήχηση, με κάνει να νιώθω ότι έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ανακάλυψα ένα κομμάτι του εαυτού μου που δεν γνώριζα, ανέλαβα ευθύνες που δεν είχα (όταν ήμουν και παραγωγός και σκηνοθέτης) και αυτό με έκανε να έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου απέναντι στο κομμάτι της δουλειάς. Εύχομαι να έχω πάντα σωστούς συνεργάτες και ανθρώπους δίπλα μου ώστε να βγάζουμε ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί ένα έργο είναι ομαδική και όχι ατομική δουλειά.

img_7356koukourakis

Με την Τζόυς Ευείδη στο «Μπρούσκο»

Η συμμετοχή σου στο Μπρούσκο;
Είμαι πολύ χαρούμενος, που συμμετέχω σε μια παραγωγή σαν το Μπρούσκο. Όλα είναι υπέροχα, οι ηθοποιοί, οι συνθήκες, το κλίμα, όλα είναι ιδανικά. Ο Ανδρέας Γεωργίου έψαχνε έναν άνδρα για το ρόλο του Αλέξη, και είχε στο μυαλό του κάποιον με τα δικά μου χαρακτηριστικά, οπότε όταν με είδε, βρήκε σε μένα τον Αλέξη.

Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάτι για τα επόμενα επεισόδια του Μπρούσκο;
Αυτό που μπορώ να πω σε όσους παρακολουθούν το Μπρούσκο, είναι ότι έρχονται αρκετές ανατροπές και πράγματα που κανείς δεν περιμένει. Ο Αλέξης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή της Αναστασίας και στη σχέση της με τον Ματθαίο και θα φέρει τα πάνω κάτω.

Πηγή:zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ