Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Το χωριό της Κρήτης που αναδύεται αντί να βουλιάζει | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σφεντύλι, το χωριό της Κρήτης που έγινε διάσημο πριν από μερικά χρόνια όταν άρχισε να… βουλιάζει, είναι και πάλι στο επίκεντρο καθώς τώρα έχει αρχίσει να… αναδύεται!

Το μικρό χωριό που βρίσκεται μόλις 38 χιλιόμετρα μακριά από το Ηράκλειο και χρονολογείται από το 1577, άντεξε στο πέρασμα των κατακτητών και από ότι φαίνεται θα αντέξει και στην… πίεση του νερού, που απειλούσε να το εξαφανίσει.

Το Σφεντύλι βρίσκεται μέσα στα όρια της τεχνητής λίμνης του φράγματος του Αποσελέμη, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Χερσόνησο και εδώ και πάνω από 15 χρόνια είχε αρχίσει να πλημμυρίζει και να βυθίζεται κάτω από το νερό.

Μάλιστα πέρυσι είχε καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του, όμως πλέον έχει σχεδόν πλήρως αναδυθεί, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας που πλήττει την Κρήτη.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με το ψηλό κυπαρίσσι που έχει βγει εντελώς στην επιφάνεια, και τα σημάδια στα δέντρα και στα σπίτια, από την … υποβρύχια διαμονή τους.

Το Σφεντύλι μας είχε χαρίσει εντυπωσιακές εικόνες το 2014 με την βύθισή του, και το ίδιο κάνει και τώρα, ενάμισι χρόνο μετά με την… ανάδυσή του.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

 

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ