Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Απίστευτο κι όμως… Κρητικό: Στη Γερμανία ακούνε Κρητική Μουσική για να θεραπευτούν! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ότι προκαλούν ανατριχίλα, το γνωρίζαμε.

Ότι ανεβάζουν το κέφι στα ύψη, το γνωρίζαμε.

Ότι εκπέμπουν υπερηφάνεια, λεβεντιά και ένα αίσθημα ψυχικής ανάτασης, το γνωρίζαμε κι αυτό.

Εκείνο, όμως, που δεν γνωρίζαμε είναι πως οι Κρητικοί Χοροί μπορούν να λειτουργήσουν και ως… ψυχοθεραπεία!

Ναι, καλά ακούσατε. Οι χοροί μας δρουν ψυχοθεραπευτικά κι αν σας φαίνεται λιγάκι υπερβολική αυτή η διατύπωση, ακούστε να δείτε τι γίνεται στην μακρινή Γερμανία.

Εκεί όπου δύο Γερμανοί που λατρεύουν παθολογικά το νησί μας κι έχουν φτάσει στο σημείο να υιοθετήσουν τα ελληνικά ονόματα “Παύλος” και “Θαλασσινή”, έχουν δημιουργήσει μία ομάδα η οποία μέσω των σεμιναρίων που διοργανώνει, προωθεί την κρητική μουσική ως την καλύτερη ψυχοθεραπεία.

«Όταν μας συμβεί κάτι συνήθως λέμε “έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Τη γη αυτή την ξαναβρίσκουμε με τον χορό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος στο flashnews.gr.

«Ο χορός δεν είναι μόνο για τη διασκέδαση. Αυτό είναι μονόπλευρο. Το θέμα δεν είναι η χαρά από μόνη της. Το θέμα είναι όπως λέει η μαντινάδα: “Πώς να χτίσω τη χαρά πάνω στου πόνου το θεμέλιο” δηλαδή πώς να προσπεράσεις τον πόνο για να βρεις τη χαρά.

Μέσα από τον χορό μαθαίνεις να δίνεις και να παίρνεις. Είναι μια συνεννόηση που γίνεται όχι με τον νου αλλά με τον ρυθμό όπως τον αισθάνεσαι. Με τον νου το κάνει η επιστήμη. Όταν όμως, πρόκειται για αγάπη ή για πόνο δεν μπαίνει ο νους, αλλά η καρδιά. Και ποιος την εκπαιδεύει, πού και πότε; Ο Πλάτωνας είχε πει στην Πολιτεία του, μια έκφραση που μου έχει κάνει εντύπωση: “Ο αχόρευτος είναι απαίδευτος”».

Μέθοδος κοινωνικοποίησης και στα νηπιαγωγεία!
Είναι χαρακτηριστικό πως ένα από τα μέλη της ομάδας εργάζεται ως νηπιαγωγός ειδικής αγωγής και χρησιμοποιεί τους κρητικούς χορούς για εκπαιδευτικούς σκοπούς, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τα μικρά παιδιά να αλληλεπιδράσουν καλύτερα μεταξύ τους.

Η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Χανιά και πρόκειται να παρουσιάσει τη δράση της σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Πέτρινο Θέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας στα Νωπήγεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ