ΚΡΉΤΗ
Το οικολογικό σπίτι του Αυστριακού Μάριου και της Ρεθεμνιώτισσας Ειρήνης στο Παγκαλοχώρι
Το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν προέρχεται από φωτοβολταϊκά, συλλέγουν νερό της βροχής σε λιμνούλα και κατασκευάζουν μόνοι τους το σπίτι που ζουν και τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούν. Πρόκειται για ένα ζευγάρι διαφορετικό από τα άλλα που ζει στο Παγκαλοχώρι, λίγο έξω από το Ρέθυμνο.
Ο Μάριος και η Ειρήνη είναι ένα ζευγάρι με τρόπο ζωής που διαφέρει από τα συνηθισμένα. 16 χρόνια πριν γνωρίστηκαν και τα τελευταία 5 χρόνια ζουν σε ένα αυτοσχέδιο σπίτι που το χτίζουν και του δίνουν μορφή οι ίδιοι καθημερινά. Ο αυστριακός Μάριος αναφέρει ότι του αρέσει να ζει ελεύθερα και με δημιουργικό τρόπο, να φτιάχνει τα πάντα με τα χέρια του και να εκπληρώνει τα όνειρά του.
Η Ειρήνη είναι από το Ρέθυμνο, όμως ανέκαθεν ήθελε να δραπετεύσει από την πόλη. Εδώ, στην εξοχή λίγο πριν το Παγκαλοχώρι, αναφέρει ότι αγοράζει πλέον μόνο.. ξίδι, αφού δε διανοείται να ρυπαίνει τον χώρο που ζει. Φτιάχνει όλα τα καθαριστικά προϊόντα με οικολογικό τρόπο και με βάση το ελαιόλαδο.
Το εναλλακτικό και οικολογικό ζευγάρι αξιοποιεί όλα όσα προσφέρει η φύση, μέχρι και με λιμνούλα που θα γεμίσει νερό το χειμώνα και θα διυλίζει το νερό με φυσικό τρόπο.
Έχουν καταρρίψει μάλιστα ακόμη ένα μύθο.. αυτόν του σκύλου και της γάτας, αφού όλα τα κατοικίδιά τους συζούν σε αρμονία!
Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης
cretedoc.gr
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr

-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Μια νύχτα που θα μείνει για πάντα – Ο γάμος του Ανδρέα και της Ευαγγελίας | ΦΩΤΟ
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Τα μικρά κοριτσάκια που βγήκαν στην πίστα και «έκλεψαν την παράσταση» στον χθεσινό γάμο
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Ηράκλειο – Βρέθηκε η 14χρονη Αλεξάνδρα: Επέστρεψε σώα στο σπίτι της
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Αρκαλοχώρι: Αιμόφυρτος πατέρας μετά από επίθεση της εν διαστάσει συζύγου – Μάρτυρας το ανήλικο παιδί