Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Ποια είναι η Παγκρήτια τράπεζα στην οποία έγινε στρατηγικός επενδυτής ο Μ. Σάλλας

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση για τον ελληνικό τραπεζικό χώρο, η οποία ανακοινώθηκε χτες ο Μιχάλης Σάλλας εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας αποκτώντας ποσοσό τουλάχιστον 15%. Η στρατηγική αυτή κίνηση ενός από τους σημαντικότερους Ελληνες τραπεζίτες ανακοινώθηκε χθες, με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης και εμπιστευτικότητας στο πλαίσιο της εξελισσόμενης αύξησης κεφαλαίου.

Ποια είναι η Παγκρήτια

 

Η τράπεζα ιδρύθηκε το 1993 και έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα στην Ελλάδα με σημαντικό ενεργητικό, δανείων, καταθέσεων και πλήθους συνεταίρων. Διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο 54 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Απασχολεί 392 άτομα προσωπικό και είναι η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με περισσότερους από 83.000 ενεργούς συνεταίρους. Πρόεδρος της Παγκρήτιας είναι ο Ηηρακλειώτης επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης. Τη δεκαετία του 1970, ξεκίνησε τα «Πλαστικά Κρήτης», εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1999, η οποία παράγει φύλλα για την κάλυψη θερμοκηπίων.

Η Διοίκηση κατάφερε να αποκαταστήσει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας συγκεντρώνοντας τον Δεκέμβριο του 2015 συνολικά 69,6 εκατ. ευρώ και έκτοτε αναζητούσε επενδυτές.

Η συνολική αξία των ανοιγμάτων που υπόκεινται σε πιστωτικό κίνδυνο ανερχόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου σε 1.373.630.950 ευρώ.

Πηγή:economy365

.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version