Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Κρητικοί έκαναν καντάδα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μέχρι και την Θεσσαλονίκη έφτασε η “χάρη” της Κρήτης, όπου Κρητικοί, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και μη, σκόρπισαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την συνοδεία της λύρας και του λαούτου, χόρεψαν κρητικούς χορούς και τραγούδησαν τραγούδια του τόπου.

“Καντάδα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης” πραγματοποίησε ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης Κρητικής παράδοσης “Ιδαία Γη”, με αφορμή την 6η Παγκρήτια Έκθεση “Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση” στη ΔΕΘ.

Η εκκίνηση έγινε από τηv Καμάρα. Η κομπανία, η κινήθηκε στη Ναυαρίνου, όπου και μοίρασε ρακί στους περαστικούς, μετά τραγουδιών και χορών, ενώ απο την Τσιμισκή κατέληξε στην είσοδο της Έκθεσης.

Οργανοπαίχτες οι: Κυριτσάκης Κωστής (Λύρα) – Μπορμπουδάκης Μάριος (Λαούτο) & οι μαθητές των παραδοσιακών οργάνων του συλλόγου.

Πηγή: thestival.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version