Κρήτη: Πήγε να πάρει τη σύνταξή του, αλλά τελικά πήρε… μεγάλη απογοήτευση!

Shares

Στον «άσσο» έμεινε κάτοικος των Χανίων μέσα στις γιορτές, όταν πήγε το πρωί της Μ. Τρίτης, στην τράπεζα και συνειδητοποίησε ότι η σύνταξή του έχει γίνει καπνός.

Ο συνταξιούχος του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), όπως κατήγγειλε στο zarpanews.gr, περίμενε να πάρει τα χρήματα που καταβάλλονται νωρίτερα εν όψει Πάσχα, όμως αντ’ αυτού, αντίκρισε έναν μηδενικό λογαριασμό. Όπως προέκυψε, η σύνταξη είχε μπει μερικές μέρες πριν και είχε ήδη κατασχεθεί από την Εθνική Τράπεζα, με αφορμή οφειλή που εκκρεμούσε.

Το ακατάσχετο του λογαριασμού ισχύει για ποσά κάτω των 1250€, με τον 70χρονο να έχει προχωρήσει σε αυτή την ρύθμιση στον συνταξιοδοτικό του λογαριασμό, όμως λογάριασε χωρίς το… παραθυράκι του άρθρου 982. Σύμφωνα με αυτό, το ποσό δεν μπορεί να κατασχεθεί την στιγμή που καταβάλλεται και για μία μέρα, όμως αυτό είναι δυνατό την επόμενη! Έτσι την έχουν πατήσει αρκετοί συνταξιούχοι και μισθωτοί με οφειλές, που δεν σήκωσαν όλη την σύνταξη όσο ήταν νωρίς και την είδαν να χάνεται στο «πηγάδι» του χρέους τους, στο οποίο αδυνατούσαν προς το παρόν να ανταπεξέλθουν.

Συγκεκριμένα οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ για τον Μάιο καταβλήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρους τους τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, όμως η πληρωμή για τα δύο πρώτα ταμεία ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα λόγω τραπεζικής αργίας, εξ’ου και το μηδενικό ποσό στον λογαριασμό του καταγγέλλοντα.

Οι επισκέψεις στον εισαγγελέα, αν και του έδωσαν δίκιο, του έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θα καταφέρει κάτι μέσω της δικαστικής οδού. Διαμαρτυρόμενος στην τράπεζα, η μόνη λύση που του προτάθηκε ήταν να κάνει αίτηση για να του επιστραφεί η κατασχεμένη σύνταξη. Μέχρι τότε όμως; Ο συνταξιούχος είναι καταδικασμένος να δανειστεί ή να «επαιτήσει» για να καταφέρει να βιοποριστεί τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Shares

 

1 comment

  1. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ [ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ]ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΟΣΟΛΗΨΙΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΡΤΑ ,ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΑΦΜ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ 18697,53ΕΥΡΩ; ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΦΗΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ.ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 778 ΕΥΡΩ .ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΤΩΝ 18697,53 ΣΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ 9370ΕΥΡΩ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *