28 συλλήψεις στην Κρήτη μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας

Shares

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, πραγματοποίησε χθες σχέδιο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Στην επιχείρηση έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός αστυνομικών με οχήματα, όπου αντικείμενό των δράσεων ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.ά.

Ειδικότερα, ο απολογισμός των εξορμήσεων, περιλαμβάνει τη σύλληψη 28 ατόμων για διάφορα αδικήματα ποινικής νομοθεσίας, ως εξής:

 • 14 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,
 • 11 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 • 1 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,
 • 2 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 671 άτομα και (474) οχήματα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και σε άλλες περιοχές στην Περιφέρεια της Κρήτης.

 

Αναλυτικά, ακολουθεί το δελτίο της αστυνομίας:

«Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (30.08.2019) στο Ηράκλειο

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις και οι έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών

Συνελήφθησαν συνολικά (28) άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν (129) παραβάσεις

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (671) άτομα και (474) οχήματα

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, πραγματοποίησε χθες (30.08.2019) σχέδιο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.α. 

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη (28) ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής:

 • 14 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,
 • 11 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 • 1 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,
 • 2 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά (129) παραβάσεις εκ των οποίων:

 • 68 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),
 • 44 υγειονομικού ενδιαφέροντος και
 • 17 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί ναρκωτικών ουσιών, κ.α.)

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (671) άτομα και (474) οχήματα.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και σε άλλες περιοχές στην Περιφέρεια της Κρήτης».

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *