Ξυδάκης

Κρήτη: Η συγκινητική ανάρτηση της χήρας του Πρίαμου Ξυδάκη | ΦΩΤΟ

Shares

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την «μαύρη» εκείνη μέρα που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη οικογένεια.

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του Πρίαμου Ξυδάκη, η χήρα του αδικοχαμένου συγκινεί με την ανάρτηση της.

Με μια φωτογραφία των παιδιών τους και με λόγια που προκαλούν ρίγος θυμάται τον αγαπημένο της που ποτέ δε ξέχασε.

 

Η ανάρτηση της συζύγου στο Facebook

«Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το 8 χρόνια μακριά μας…κοντά μας.
Λείπεις μα είσαι εδώ…
Είσαι στα μάτια της Ματίνας μας,στο χαμόγελο της Θηρεσίας μας,στο βλέμμα του Γιαννιού μας…
Λείπεις από το σπίτι μας,από τη ζωή μας…
Είσαι στη σκέψη,στη καρδιά,στη ψυχή μας…
Πόνος…θλίψη…μοναξιά…
ΑΓΑΠΗ.
Δύναμή μας εσύ και ο ΘΕΟΣ.
Μας λείπεις…»

1

 

Το φονικό

Ήταν 24 Ιουνίου του 2012 και ενώ στο χωριό του Προφήτη Ηλία το γλέντι του Κλήδωνα ήταν σε εξέλιξη, ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 53χρονου κρεοπώλη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αλλά και το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, ο Πρίαμος Ξυδάκης, μετά από μια τηλεφωνική αψιμαχία που είχε με τον 53χρονο άντρα, πήγε στο κρεοπωλείο με έναν λοστό στα χέρια. Ο 53χρονος καθόταν στο γραφείο του καταστήματος ενώ μέσα στο κρεοπωλείο ήταν και οι δύο γιοι του. Ακολούθησε έντονη λογομαχία ανάμεσα στον 53χρονο και τον Πρίαμο Ξυδάκη και τότε ο κρεοπώλης πήγε στο αυτοκίνητό του για να πάρει μια καραμπίνα. Στο μεταξύ, ο ένας γιος του 53χρονου έβγαλε ένα πιστόλι που είχε μαζί του και το προέταξε προς τον Πρίαμο Ξυδάκη. Ο Πρίαμος αντέδρασε και ακολούθησε πάλη κατα τη διάρκεια της οποίας το δάκτυλο κάποιου εκ των δύο πάτησε τη σκανδάλη και το πιστόλι άρχισε να πυροβολεί συνεχώς. Κατά τη διάρκεια της πάλης επλήγησαν στο σώμα τόσο ο 53χρονος όσο και ο γιος του. Ο 53χρονος, ωστόσο, που είχε πάρει ήδη την καραμπίνα από το αυτοκίνητό του, ταυτόχρονα με τον τραυματισμό του έριξε μια βολή, τα σκάγια της οποίας πέτυχαν στην καρδιά τον Πρίαμο Ξυδάκη και τραυμάτισαν θανάσιμα τον Μανώλη Σταυρουλάκη που καθόταν σε διπλανό καφενείο.

Διαφορετική, ωστόσο, ήταν η εκδοχή που έδωσε η πλευρά της υπεράσπισης, σε πρώτο βαθμό. Οπως υποστήριξαν, ο Πρίαμος Ξυδάκης ήταν εκείνος που κρατούσε το όπλο από το οποίο τραυματίστηκαν ο κρεοπώλης και ο γιος του και η μία και μοναδική βολή που έριξε ο 53χρονος ήταν στο πλαίσιο της άμυνας.

Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη κατηγορείται και ο γιος του κρεοπώλη, για τον οποίο όμως η υπόθεση έχει διαχωριστεί καθώς ήταν ανήλικος κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *