Κρήτη: Όταν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους

Shares
Οι αυτοκτονίες στη σύγχρονη Ελλάδα έχουν γίνει μία καθημερινότητα και στο άκουσμα της είδησης, προκαλούν σοκ, μέχρι την επόμενη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, και τα τελευταία χρόνια, πολλοί ηλικιωμένοι, αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Η Κρήτη «πρωταγωνιστεί» σε πανελλαδικό επίπεδο, με το νομό Χανίων να κρατά την θλιβερή πρωτιά
Πανελλαδικές έρευνες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν δείξει ότι η πιο βαριά ψυχοπαθολογία καταγράφεται στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά.

Το άλλο άκρο της ψυχοπαθολογίας είναι οι αυτοκτονίες και ένα μεγάλο ποσοστό των αυτοκτονιών οφείλεται σε κάποια ψυχικό νόσημα, με συνηθέστερο τη βαριά μορφή κατάθλιψης.
Παλαιότερα η είδηση αυτοκτονίας ενός ηλικιωμένου ανθρώπου, θα προκαλούσε αίθηση, τώρα όμως όχι.

Μάλιστα στην  τρίτη ηλικία οι αυτοκτονίες γίνονται συνειδητά, όπως λένε οι επιστήμονες, Οι υποψήφιοι αυτόχειρες προετοιμάζονται ώστε η αυτοκτονία να είναι “επιτυχημένη”, να μην είναι απόπειρα.
Η τελευταία αυτοκτονία στην Κρήτη σημειώθηκε χθες, σε χωριό του νομού Ηρακλείου. Η 87χρονη ζούσε μόνη και τη φρόντιζε μία γυναίκα. Αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα ωστόσο αποφάσισε να βάλει τη τέλος στη ζωή της: έκλεισε το μηχάνημα οξυγόνου, και μετά έκοψε τις φλέβες της. Τη βρήκε η γυναίκα το πρωί και ήταν αργά…

Πηγή: ekriti.gr

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *