Κρήτη: Οδηγός λεωφορείου βρήκε τσάντα με 3.800 ευρώ και την επέστρεψε!

Shares

Θα μπορούσε να είναι το καλύτερο μεροκάματο που έχει βγάλει αλλά οδηγός μισθωμένου λεωφορείου -που εντόπισε έναν μικρό θησαυρό στα καθίσματα- επέλεξε να τον επιστρέψει!

Ο λόγος για έναν 55χρονο οδηγό που όταν τελείωσε τη βάρδιά του στα Μάλια εντόπισε στα καθίσματα του λεωφορείου μια τσάντα η οποία περιείχε 2.650 ευρώ, 1. 050 λίρες , ένα κινητό, ταυτότητα και διαβατήρια.

 

Aγνόησε τον πειρασμό των 3.800 ευρώ!

Παρ’ότι ο πειρασμός ήταν μεγάλος αφού επρόκειτο για περίπου για 3.800 ευρώ, ο οδηγός αρχικά δεν τσέκαρε καν τι περιείχε η τσάντα και χωρίς δεύτερη σκέψη να κρατήσει το πολύτιμο περιεχόμενο, επικοινώνησε με το τουριστικό γραφείο ώστε με τη βοήθεια των στοιχείων της τουρίστριας να επιστρέψει τα χρήματα. Ακόμη και όταν του είπαν να ελέγξει την τσάντα και το περιεχόμενο και είδε τα μετρητά, η απόφασή του δεν άλλαξε.  Όπως αναφέρει ο γιος του 55χρονου «όπως είπαν στον πατέρα μου η τσάντα ανήκε σε μια Βρετανίδα που έκανε διακοπές στα Μάλια. Έτσι κλείστηκε το ραντεβού και ο πατέρας μου της έδωσε πίσω την τσάντα με τα χρήματα. Η τουρίστρια του έγραψε ένα γράμμα με το οποίο τον ευχαριστεί θερμά ενώ του έδωσε και 30 ευρώ».

 

Δεν ήθελε να μιλήσει για την πράξη του

Μοιάζει από δύσκολο έως απίθανό στις μέρες να εντοπίσει κάποιος ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό και να μην σκεφτεί καν να τον κρατήσει, αλλά συνέβη. Μάλιστα ενώ το περιστατικό συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο 55χρονος πατέρας δύο παιδιών που αγωνίζεται για το μεροκάματο, δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την πράξη αφού δεν θεώρησε ότι έκανε κάτι ιδιαίτερο. Όπως λέει ο γιος του «δεν ήθελε να μιλήσει γι’αυτό αλλά επέλεξα να το δημοσιοποιήσω, αφού μου φάνηκε σημαντική κίνηση. Συγκινήθηκα πολύ. Εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση του αφού μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό».

Υπερήφανη είναι η οικογένειά για τον 55χρονο οδηγό που απέδειξε ότι η εντιμότητα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν συνοδεύεται από την ταπεινότητα…

Πηγή: neakriti

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *