πυρκαγιά

Κρήτη: Όλοι οι κάτοικοι μια «γροθιά» για την οικογένεια που καταστράφηκε

Shares

Μία «γροθιά» έχουν γίνει οι Μυρτιανοί, προκειμένου να στηρίξουν εμπράκτως την οικογένεια, της οποίας η επιχείρηση καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το Τοπικό Συμβούλιο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στην οποία παρέστη και ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Καλιοτζής ο οποίος ανέλυσε τα υπαρκτά προβλήματα που ανέκυψαν κατά την τελευταία πυρκαγιά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου Αλέξανδρος Παντελάκης, τονίστηκε καταρχάς η έλλειψη προσβασιμότητας των Πυροσβεστικών οχημάτων και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την πολιτική προστασία και ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα, επισημάνθηκε η έλλειψη πυροσβεστικών κρουνών στην παραλία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το Τοπικό Συμβούλιο Μύρτου ομόφωνα αποφάσισε:

1.Να τοποθετηθούν μπάρες σε όλους τους κάθετους δρόμους προς παραλία από μήνα Μάιο έως και Οκτώβριο και να απαγορευτεί η είσοδος και το πάρκινγκ αυτοκινήτων. Θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο για ειδικούς λόγους.

2. Δημιουργία νέου δωρεά πάρκινγκ στο χώρο μεταξύ του Βιολογικού και του λιμανιού και τοποθέτηση μπάρας που να απαγορεύει την είσοδο στον κρηπιδότοιχο, από την μεριά του λιμανιού.

Δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους οι Μυρτιανοί αποφάσισαν το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους αλλά και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όσων χρειαστούν, τα έσοδα των οποίων να δοθούν στους πληγέντες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παντελάκης:

«1. Οφείλω να τονίσω εδώ το συγκινητικό ενδιαφέρον πληθώρας καλλιτεχνών για αφιλοκερδή προσφορά της μουσικής τους. 2. Μετά το πέρας της προανακριτικής διαδικασίας, όλοι μαζί εθελοντικά να καθαρίσουμε την πληγείσα επιχείρηση. 3. Μετά από εισήγηση χωριανού μας το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον Δήμο την απαλλαγή των πληγέντων από τέλη για εύλογο χρονικό διάστημα

Πηγή: cretalive

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *