μάγειρας

Κρήτη: Μάγειρας σε 5άστερο ξενοδοχείο κατέρρευσε από την πολλή δουλειά!

Shares

Μαγείρευε σε 5άστερο ξενοδοχείο της Κρήτης, όμως υποστηρίζει ότι κατέρρευσε από την πολλή δουλειά, παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός έχει αδειάσει τα ξενοδοχεία!

Πρόκειται για καταγγελία εποχικού μάγειρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι εργαζόταν χωρίς ένα ρεπό και πάνω από οκτάωρο σε καθημερινή βάση, χωρίς διάλειμμα ούτε καν για φαγητό, με συνέπεια να λιποθυμήσει από υπερκόπωση και να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύτηκε για μία μέρα, όπως αναφέρει το neakriti.gr

Οι γιατροί τού υπέγραψαν αναρρωτική, αλλά βγαίνοντας από το νοσοκομείο έλαβε από τον εργοδότη του ένα άλλο χαρτί… Αυτό της απόλυσης! Την περασμένη Τρίτη, ο 60χρονος μάγειρας και πατέρας ενός παιδιού πέρασε την πόρτα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και έκανε τη σχετική καταγγελία.

Την υπόθεση αποκάλυψε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” χθες ο πρόεδρος του σωματείου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι έγιναν οι απαιτούμενες προσφυγές στην Επιθεώρηση Εργασίας και ότι ο ίδιος σκοπεύει να φτάσει «στα άκρα» τις διεκδικήσεις του εν λόγω μάγειρα, για την πλήρη αποζημίωσή του!

Την ώρα δηλαδή που οι ξενοδόχοι της Κρήτης παραπονιούνται ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία λόγω της κρίσης του κορωνοϊού είναι μόλις 5%, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος προσφεύγει στο σωματείο και λέει ότι από την υπερκόπωση στη δουλειά κατέρρευσε και νοσηλεύτηκε.

Πώς γίνεται αυτό; Ως γεγονός έχει την εξήγησή του, αφού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Νίκο Κοκολάκη, υπάρχει εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων, λόγω υγειονομικών πρωτόκολλων τα οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρά και για να τηρηθούν σωστά χρειάζεται να εργάζονται σε κάθε πόστο περισσότεροι άνθρωποι.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *