κορονοϊός

Κρήτη: Κρεβάτια ΜΕΘ μετατρέπονται σε κλίνες Covid

Shares

Μπορεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και οι πιέσεις στα νοσοκομεία της Κρήτης να μην … επιτάσσουν ακόμη την ενεργοποίηση του Plan B στο τοπικό ΕΣΥ ωστόσο ήδη πραγματοποιούνται προσαρμογές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Οι παρεμβάσεις έχουν σημείο αναφοράς τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και τις μετατροπές που απαιτούνται ώστε να αυξηθεί η δύναμη για «θετικούς» ασθενείς που πρέπει να διασωληνωθούν.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα πίεσης από τον κορονοϊό εντοπίζεται στο Σύστημα Υγείας. Η διασπορά φαίνεται να είναι μικρότερη στην Κρήτη ωστόσο οι ΜΕΘ δέχονται πίεση», τόνισε στο Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο πρόεδρος της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Γιώργος Κωστάκης προσθέτοντας πως «μετατρέπουμε κρεβάτια στην εντατική σε κλίνες αποκλειστικά για covid ασθενείς προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες».

Επανέλαβε μάλιστα το αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών για διαγνωστικά τεστ σε όλους τους ασθενείς που χρήσουν νοσηλείας σε νοσοκομεία.

«Πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση του συνόλου των περιστατικών που έρχονται στα νοσοκομεία. Όσοι εισέρχονται σε κλινικές να έχουν τεστ covid. Αυτός ο κανόνας να ακολουθηθεί για να μην χρειαστεί να κλείσουμε τμήματα ή να μπουν σε καραντίνα υγειονομικοί που είναι απαραίτητοι», επεσήμανε ο κ.Κωστάκης.

Πηγή: creta24

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *