Έτσι συνοδεύουν τη νύφη στην εκκλησία οι Κρητικοί | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Στην Κρήτη ο παραδοσιακός γάμος δεν είναι απλά ένα θρησκευτικό μυστήριο αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η έκφραση πολλών στοιχείων και συναισθημάτων που χαρακτηρίζουν το νησί και τους κατοίκους του. Είναι ολόκληρη περίοδος ημερών γεμάτων όμορφες στιγμές, έθιμα και εικόνες που κάθε καλεσμένος από άλλο τόπο θα θυμάται για χρόνια. Όσο για την νύφη, είναι εκείνη που πρωταγωνιστεί και όλοι λαμβάνουν χαρά από την χαρά της…

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα που ακόμη συνεχίζουν να ομορφαίνουν τους γάμους στην Κρήτη, είναι η συνοδεία που έχει η νύφη προς την εκκλησία που θα γίνει το μυστήριο. Με την μουσική συντροφιά λύρας και λαούτου, η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και ο ρομαντισμός στο μέγιστο. Είναι οι στιγμές που η παράδοση γίνεται ένα με το σήμερα και το θρησκευτικό μυστήριο αποκτά μια νέα διάσταση. 

Δείτε παρακάτω πλάνα από ένα κρητικό γάμο γεμάτο συγκινητικές εικόνες όπου η Κρητικιά νύφη φθάνει στην εκκλησία με την συνοδεία λύρας και δύο λαούτων, όπως επίσης και φίλων του ζευγαριού που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές:

 

Shares

 

1 comment

  1. Pingback: Έτσι συνοδεύουν τη νύφη στην εκκλησία οι Κρητικοί! - NewsPro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *