ΑΤΑΧΤΟΙ

Εθελοντές στην Κρήτη μεταμόρφωσαν το δωμάτιο πολύτεκνης οικογένειας! | ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Shares

Η αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη που θα γυρίσει τον σάπιο κόσμο ανάποδα και αυτή την πραγματικότητα επαλήθευσαν με τη δράση τους τα μέλη της εθελοντικής ομάδας  «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) από το Ηράκλειο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ανέλαβαν με δική τους πρωτοβουλία να μεταμορφώσουν ριζικά τo παιδικό δωμάτιο τριών μικρών παιδιών με την πολύτιμη βοήθεια μαστόρων που εργάστηκαν ακούραστα και όσων έδωσαν τον οβολό τους για να μεταμορφωθεί ο χώρος. Με αυτό τον τρόπο έδωσαν στα παιδιά το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης και είναι σίγουρο ότι η αγάπη αυτή που έλαβαν τα παιδιά, στο μέλλον θα επιστραφεί στην κοινωνία πολλαπλασιαστικά.

 

Όπως σημείωσαν οι «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι»:

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και υπερήφανοι ως ομάδα, που καταφέραμε να αλλάξουμε την ζωή μίας πολύτεκνης οικογένειας προς το καλύτερο!!! Είμαστε διπλά χαρούμενοι που τα τρία ανήλικα παιδιά που μένουν στο σπίτι έχουν πλέον ένα δωμάτιο ιδανικό για να κάνουν όνειρα και να γίνει το νέο αυτό δωμάτιο τους, κυψέλη γνώσης και δημιουργίας !

 

Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 5 μήνες ώστε να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο Project καθώς χρειάστηκε η συμμετοχή πολλών μαστόρων, διαφορετικών ειδικοτήτων για να παρέμβουν λειτουργικά και να δώσουν την σημερινή μορφή στο δωμάτιο.

Ήταν μάλιστα πρώτη φορά που χρειάστηκε να παρέμβουμε και να κάνουμε επιπλέον βελτιώσεις μέσα στο σπίτι και να δημιουργήσουμε ξεχωριστό χώρο μέσα στο σπίτι για τους γονείς, καθώς το ένα παιδί κοιμόταν στο σαλόνι, το άλλο παιδί σε μικρό αποθηκάκι και το τρίτο μαζί με τους γονείς.

Ευχαριστούμε θερμά κάθε πολίτη που μας εμπιστεύτηκε μέσω της στήριξης που μας δίνει από τους κουμπαράδες, αλλά και όλες τις εταιρείες που συνέβαλαν με κάθε τρόπο με μορφή υλικής μορφής.

 

 

Ένα μεγάλο όμως ευχαριστώ πρέπει να πούμε στους Ομογενείς και Φιλέλληνες της Στουτγάρδης και τον οργανισμό Kretahilfe e.V. και συγκεκριμένα τον Νίκο και την Helga που εμπιστεύτηκαν το όνειρο μας και μας έκαναν δωρεά ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να τελειώσει το δωμάτιο.

 

 

Το πιο σημαντικό για εμάς και όπως μας υποσχέθηκε η οικογένεια και τα παιδιά με διάπλατα χαμόγελα,,, είναι η οικογένεια τώρα να πάρει την ζωή στα χέρια της!!! Εμείς ως ΑΤΑΧΤΟΙ τους δώσαμε το χέρι να σηκωθούν και να δουν την ζωή πιο αισιόδοξα, γιατί ο Θεός μας έδωσε δυο χέρια..ένα για να βοηθάμε τον εαυτό μας και ένα για να βοηθάμε τους άλλους !!!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους δωρητές (εταιρείες και επιχειρήσεις που βοήθησαν με κάθε τρόπο)».

 

Ποιοι είναι οι Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι;

 Το Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 έχοντας ως σκοπό να προάγει τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου γύρω από θέματα γενικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να ευαισθητοποιεί κυρίως τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Βασικοί στόχοι του σωματείου μας είναι:

· Η παροχή κάλυψης βασικών αναγκών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

· Οι ανακαινίσεις παιδικών δωματίων

· Η φροντίδα του περιβάλλοντος

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ: Να προάγει την προσφορά και τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου σε γενικό, επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και να ευαισθητοποιήσει τους νέους ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που έχουν την διάθεση να βοηθούν εθελοντικά, για ένα καλύτερο αύριο.

Τα τελευταία χρόνια στηρίζουμε εκατοντάδες οικογένειες, προσφέροντάς τους, τρόφιμα, προσωπικά είδη υγιεινής και σχολικά στα παιδιά των οικογενειών αυτών, όπως και σόμπες θέρμανσης. Τομείς που επενδύουμε :

1. Μηδενική φτώχεια

2. Μηδενική πείνα

3. Ποιοτική εκπαίδευση

4. Προστασία Περιβάλλοντος

5. Ισότητα των φύλων και της διαφορετικότητας

6. Προστασία των ζώων

7. Ανακύκλωση

Δρούμε με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού, που ασχολείται με τη βοήθεια κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οποιουδήποτε είδους δυσκολία, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία του κόσμου καθώς και με πολλά ακόμη κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Η ομάδα μας, από το Δεκέμβριο του 2012 διοργανώνει εθελοντικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που έχουν μεγάλη απήχηση σε όλο το κόσμο του Ηρακλείου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει την προσπάθειες μας εκατοντάδες πολίτες και έχουν στηρίξει το έργο μας δεκάδες πολίτες ως Εθελοντές.

Αξιοσημείωτο πάνω από 240 Εθελοντές έχουν βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια .

Την δεδομένη στιγμή ( Απρίλιος 2019 ) έχουμε 33 Εθελοντές Ενεργούς, Αρωγούς 28 άτομα και υποστηρικτές 42.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *