Κρήτη: Έντονη πίεση για απαντήσεις και δράσεις περί του ΒΟΑΚ

Shares

Συνεχίζεται το άτυπο πινγκ πονγκ μεταξύ κυβέρνησης και φορέων για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, για τον οποίο οι εξαγγελίες περισσεύουν. Το Σαββατοκύριακο, τόσο ο υφυπουργός Μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, όσο και ο υπουργός Κώστας Καραμανλής τόνισαν πως παραμένει πρώτη προτεραιότητα για την Κρήτη η δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα, αλλά και βασικός στόχος του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι δηλώσεις υπενθυμίζεται ότι ακολούθησαν τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη στο Ράδιο Κρήτη, σύμφωνα με τις οποίες το αργότερο ως την έναρξη της νέας χρονιάς, θα εγκριθούν τα εγγεγραμμένα κονδύλια του Υπουργείου ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ. «Εμείς εξετάζουμε συνολικά την οριστική λύση για την υλοποίηση του ΒΟΑΚ» διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Υπουργός διευκρινίζοντας:

«Όχι τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς, με τρεις διαφορετικές μεθόδους, για τον ίδιο οδικό άξονα, όπως ήθελε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Και για να ξέρει ο κόσμος, με την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε ένα έργο που να στηρίζεται ουσιαστικά σε επιδότηση Δημοσίου μέσω σκιωδών διοδίων ή αμοιβών διαθεσιμότητας. Το ύψος τους αγγίζει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος και για διάρκεια 30 ετών. Σήμερα, εξετάζουμε διάφορες εναλλακτικές ώστε να περιορισθεί η επιβάρυνση του Δημοσίου κατά τη φάση λειτουργίας του έργου».

Την ίδια ώρα πάντως, οι εκπρόσωποι του Τουρισμού της Κρήτης ζητούν άμεσες απαντήσεις σε σχέση με τις υποδομές συνολικά.

Στο πλευρό τους συστρατεύεται και η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία και ζητά σαφείς απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα.

Στο μεταξύ, παραμένει σε εκκρεμότητα μια συνάντηση στο Υπουργείο, την οποία έχει ζητήσει ο Σταύρος Αρναουτάκης ,προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, αλλά και να δοθούν όλες οι απαντήσεις τις οποίες και ζητούν συνολικά κάτοικοι και φορείς της Κρήτης.

Πηγή: ekriti

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *