Κρήτη: Βασάνιζε 170 ζώα και τα πουλούσε στο εξωτερικό

Shares

Για κακοποίηση ζώων 170 σκυλιών και άλλων ζώων συντροφιάς συνελήφθη 66χρονος σε ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου

Ο 66χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη διότι πιάστηκε να λειτουργεί παράνομο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 170 σκυλιά τα οποία κατείχε κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε χώρο στις Γούρνες. Κάποια από αυτά βρέθηκαν δεμένα, ενώ άλλα ήταν ελεύθερα. Όλα τα σκυλάκια ωστόσο βρέθηκαν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση.

Για τη σύλληψη συνεργάστηκαν αστυνομικοί από το Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με υπαλλήλους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου και την Επιθεώρηση Εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ηρακλείου.

Από την έρευνα των αρχών προέκυψε επίσης ότι ο 66χρονος περιέθαλπε μεγάλο αριθμό ζώων, με απώτερο σκοπό τη πώληση τους σε κατοίκους του εξωτερικού.

Στον 66χρονο επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ηρακλείου και την Επιθεώρηση Εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ηρακλείου.

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το Δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (13.09.2018)το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου σε συνεργασία με Υπαλλήλους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου και την Επιθεώρηση Εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ηρακλείου, 66χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 66χρονος διότι είχε προβεί στη λειτουργία παράνομου ενδιαιτήματος-καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στερούμενος σχετικής άδειας από την αρμόδια αρχή.

Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα ο 66χρονος περιέθαλπε μεγάλο αριθμό ζώων, με απώτερο σκοπό τη πώληση τους σε υπηκόους ξένων χωρών.

Επιπλέον στον 66χρονο επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ηρακλείου και την Επιθεώρηση Εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ηρακλείου.

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: neakriti.gr

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *