γάμος

Ζευγάρια στην Κρήτη αλλάζουν νομό για να παντρευτούν!

Shares

Από τα 50 στα εννέα άτομα θα είναι πλέον το όριο των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται στις κοινωνικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Αντιπρόεδρος των Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης διευκρίνισε πως ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, βάσει των νέων μέτρων, οι κοινωνικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνονται με 100 άτομα, για το Ηράκλειο, ο αριθμός αυτός είναι μόλις εννέα! Κάτι, που σύμφωνα με τον ίδιο έχει οδηγήσει ήδη πολλούς να πηγαίνουν στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτη για να παντρευτούν!

Όσον αφορά στις εκκλησίες και στους χώρους λατρείας, «οξύμωρο» χαρακτήρισε ο κ. Παπαδάκης το γεγονός ότι ενώ οι πιστοί στις εκκλησίες του Ηρακλείου μπορούν να είναι έως 50 άτομα, αυτό δεν ισχύει για τα μυστήρια των γάμων, των βαπτίσεων και στις κηδείες. «Ευελπιστώ σύντομα να βγουν διορθωτικές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης.

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, είναι υποχρεωτική στους χώρους εργασίας για όλη την Κρήτη, ενώ ειδικότερα για το νομό Ηρακλείου είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις, όπως στις ουρές έξω από καταστήματα, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, με βάση τα νέα μέτρα, στο Ηράκλειο, δίνεται η δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να ανοίξουν μία ώρα νωρίτερα, με λιγότερο αριθμό πελατών όμως εντός των καταστημάτων, ενώ πλέον δεν είναι υποχρεωτικό τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να κλείνουν από τις 00.00 τα μεσάνυχτα.

Πηγή: creta24 

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *