Αυτό είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο στο Ρέθυμνο! | ΦΩΤΟ

Shares

Ένα όμορφο αξιοθέατο στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, είναι η Κρήνη Ριμόντι ή αλλιώς «βρυσάκια» για τους ντόπιους. Πρόκειται πραγματικά για ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο, το οποίο τραβάει την προσοχή σε κάθε περαστικό και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της πόλης!

Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.gr

Βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της παλιάς πόλης και με τον κατάλληλο φωτισμό για τις νυχτερινές ώρες, όπως ακριβώς του αρμόζει, ώστε να ξεχωρίζει όλες τις ώρες!

Αποτελείται από τρεις γούρνες και κρουνούς σε σχήμα λεοντοκεφαλής από τις οποίες τρέχει ασταμάτητα δροσερό νερό για τους περαστικούς. Πάνω τους εδράζονται τρεις ραβδωτοί κιονίσκοι που καταλήγουν σε κορινθιακά κιονόκρανα με φύλλα άκανθας που υποβαστάζουν επιστύλιο με την επιγραφή LIBERALITATIS και FONTES, που αποδίδονται ως: «Πηγές γενναιοδωρίας». Πάνω από την κεντρική γούρνα τραβάει την προσοχή το οικόσημο των Ριμόντι.

Η κρήνη Ριμόντι χτίστηκε το 1626 από τον Ενετό Ρέκτορα του Ρεθύμνου Αλβίζε Ριμόντι, από τον οποίο πήρε και το όνομά της. Η πλατεία Τίτου Πετυχάκη όπου βρίσκονται τα «βρυσάκια», αποτελούσε το κέντρο της βενετσιάνικης πόλης.

Σήμερα, θα έλεγε κάποιος ότι ανάμεσα στα πολύβουα εστιατόρια και καφέ, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, βρίσκεται αυτό το βενετσιάνικο μνημείο που εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη και αποτελεί μια ξεκούραστη στάση για τον καθένα.

Τέλος, το κεντρικό αυτό σημείο αποτελεί αρκετά συχνά και σημείο συνάντησης, αφού ομολογουμένως, υπάρχουν 4 στενά διαφορετικών κατευθύνσεων που οδηγούν εκεί. 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την Κρήτη Ριμόντι στο άλμπουμ που ακολουθεί:

Shares


2 comments

  1. Pingback: Να γιατί πρέπει να ταξιδέψεις στο Ρέθυμνο, το κόσμημα της Κρήτης! | ΦΩΤΟ

  2. Pingback: Ρέθυμνο: Τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να απολαύσει κανείς στην ομορφότερη πόλη της Κρήτης!Daynight.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *