Θλίψη για τον χαμό του Κρητικού οινοποιού

Μεγάλη θλίψη, ο αιφνίδιος θάνατος του Κρητικού Χαρίδημου Χατζηδάκη, ο οποίος διέμενε και δρατηριοποιείτο επαγγελματικά στη Σαντορίνη. Ο πολυβραβευμένος και οραματιστής οινοποιός, έφυγε χθες το απόγευμα από τη ζωή. Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στο νησί, ενώ πολλές μεγάλες εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες του εξωτερικού, είχαν κάνει εκτενή και εγκωμιαστικά αφιερώματα, στα εξαιρετικά βιολογικά κρασιά που δημιουργούσε. Φέτος έθεσε σε λειτουργία ένα υποβλητικό νέο οινοποιείο, σκαμμένο εξ’ ολοκλήρου στην ηφαιστειακή τέφρα και η φήμη του στον κόσμο του κρασιού, ήταν τεράστια.
Η απώλεια για τη Σαντορίνη, είναι μεγάλη, καθώς ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, εκτός από οραματιστής και αφοσιωμένος στο έργο του ήταν ένας ευαίσθητος και ευγενικός άνθρωπος, που γινόταν αγαπητός σε όλους , από την πρώτη στιγμή που τον γνώριζαν.

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών και βρέθηκε στη Σαντορίνη για να δουλέψει στο οινοποιείο Μπουτάρη. Εκεί, γνώρισε τη μέλλουσα γυναίκα του, Κωνσταντίνα Χρυσού. Ο εγκαταλελειμένος αμπελώνας της οικογένειάς της, στον Πύργο Καλλίστης, στο δρόμο για τον Προφήτη Ηλία, αναμπελώθηκε από τον ίδιο και από το 1997, που ιδρύθηκε και το οινοποιείο, καλλιεργείται βιολογικά. Στο κτήμα υπήρχε και ένα παλαιό υπόσκαφο, που ο Χαρίδημος με πολλή δουλειά μετέτρεψε σε μικρό οινοποιείο. Σήμερα ο αμπελώνας Χατζιδάκη περιλαμβάνει 100 στρέμματα, ορισμένα και σε άλλες περιοχές του νησιού, που καλλιεργούνται βιολογικά.  Αηδάνι, Σαντορίνη, Santorini Cuvée, Assyrtiko de Mylos, (από γέρικο αμπελοτόπι της περιοχής Μύλος), το Assyrtiko de Louros (μια πραγματικά μεγάλη Σαντορίνη), Νυχτέρι, Μαυροτράγανο, Vinsanto, Voudomato, είναι οι ετικέτες που κυκλοφορούν.

Πηγή:ekriti


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *