Κρήτη: Ο τουρισμός εκπέμπει SOS–«Θα κλείσουν ξενοδοχεία τον Αύγουστο»

Shares

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Κρήτης, οι οποίοι βλέπουν τα δεδομένα να αλλάζουν μέρα με τη μέρα και τις ελπίδες τους για μεγαλύτερη τουριστική κίνηση τον Αύγουστο να εξανεμίζονται.

«Ο Αύγουστος, από εκεί που υπολογίζαμε ότι θα ήταν ένας καλό μήνας, προμηνύεται χειρότερος από τον Ιούλιο», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o Πρόεδρος Ξενοδόχων ν. Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης.

«Υπάρχει μεγάλη πτώση από το φοβικό κλίμα που επικρατεί. Ο τουρισμός είναι θέμα ψυχολογίας και το πισωγύρισμα της Ισπανίας, συμπαρασύρει κ εμάς τελικά», ανέφερε ο κ. Τσακαλάκης εξηγώντας πως αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν πως οι ταξιδιωτικές οδηγίες που εξέδωσαν ευρωπαϊκές χώρες για την Ισπανία θα «οδηγούσαν» περισσότερους τουρίστες στη χώρα μας αυτό δεν φαίνεται να γίνεται πράξη καθώς επικρατεί ένας γενικός φόβος για τα ταξίδια.

«Οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών προτείνουν στους πολίτες του να κάνουν διακοπές στον τόπο τους», συμπλήρωσε.

Μάλιστα όλη αυτή η αστάθεια στην τουριστική αγορά έρχεται σε μια στιγμή που και στην χώρα μας επικρατεί ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ρεθύμνου να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μια πιθανή έξαρση σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, θα επηρεάσει και την Κρήτη.

«Πρέπει να προσέξουμε πολύ τα πρωτόκολλα, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γιατί οι ξένες κυβερνήσεις δεν είναι δύσκολο να εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία και για την Ελλάδα. Θα είναι άδικο για την Κρήτη, όπου έχουμε περίπου 50 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας», τόνισε ο κ. Τσακαλάκης.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι ξενοδόχοι αγωνιούν για τις εξελίξεις καθώς δεν ξέρουν ούτε πως θα κυλήσει ο Αύγουστος, για τον οποίο ήδη υπάρχουν ακυρώσεις αλλά ούτε και ο Σεπτέμβριος, για τον οποίο υπάρχουν κρατήσεις ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι ακυρώσεις γίνονται τελευταία στιγμή.

«Χρειαζόμαστε στήριξη, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, πολλά ξενοδοχεία θα βγουν στο σφυρί», τόνισε ο κ. Τσακαλάκης ενώ σημείωσε πως πολλοί ξενοδόχοι οι οποίοι άνοιξαν τις μονάδες τους τον Ιούλιο θα αναγκαστούν να τις κλείσουν τον Αύγουστο αφού η οικονομική ζημιά διαφαίνεται μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

«Έχουμε δει ήδη ξενοδοχεία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που άνοιξαν τον Ιούλιο, να κλείνουν τώρα. Και εδώ πολλοί ξενοδόχοι περιμένουν να δουν πως θα πάει το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και να αποφασίσουν. Το ποσοστό αυτών που θέλουν να κλείσουν είναι μεγάλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλάκης.

Πηγή: creta24

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *