Κρήτη: Τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό στη Μεσαρά

Shares

Τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό -μετά και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή- αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στη Μεσαρά και συγκεκριμένα στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Τα τεστ, όπως μεταδίδει το e-mesara.gr, θα γίνουν από την ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης ενώ όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης έχουν κληθεί ατομικά 50 Δημότες του Δήμου Φαιστού.

Το δείγμα είναι τυχαίο, αλλά αντιπροσωπευτικό ανά ηλικία, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα, καθώς κάποιοι είναι Δημότες της περιοχής, αλλά δεν κατοικούν πλέον εδώ.

Κλήθηκε άνθρωπος που βρίσκεται στην Αυστραλία και άλλος που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Τελικός στόχος είναι να μη φύγει από τη Μεσαρά η ερευνητική ομάδα με λιγότερα από 30 τεστ…

Στόχος του τεστ αντισωμάτων στον κορωνοϊό είναι να καταγράφει την παρουσία αντισωμάτων έναντι του ιού στην κοινότητα. Από εκεί θα γίνει γνωστό πόσοι νοσούν. Αυτό το νούμερο, όμως, είναι σίγουρα πάρα πολύ χαμηλό.

Στόχος είναι να παρθούν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις ομάδες: από γιατρούς, νοσηλευτές, αγρότες, φοιτητές, από όλες τις ομάδες. Υπάρχουν επιδημιολογικοί τρόποι που βρίσκεις σε ποιους ανθρώπους θα πρέπει να πάρεις δειγματοληπτικό έλεγχο για να είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα.

Η έρευνα που γίνεται σε όλη την Κρήτη, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η ΥΕΠ, το Δήμο Φαιστού και άλλους φορείς…

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *